Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»...Έτσι σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ το νέο κυβερνητικό σχήμα επισημαίνοντας ακόμα  ότι η μοναδική έκπληξη της νέας  κυβέρνησης έχει να κάνει με τα....  πρόσωπα που είναι σε όλους γνωστά ... . « Με παλιά  και φθαρμένα υλικά δεν φτιάχνεις κυβέρνηση έλεγαν τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Και οπωσδήποτε  ο πρωθυπουργός δεν μπορεί  να ισχυρίζεται ότι το μήνυμα ελήφθη αφού το μόνο που έκανε ήταν να βάλει την λαϊκή δεξιά μέσα στην Κυβέρνηση και υπουργό Οικονομικών έναν τεχνοκράτη συνεχιστεί της πολιτικής Στουρνάρα..» 

Σχολιάζοντας μάλιστα την επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη για την θέση του Υπουργού Οικονομικών τα στελέχη της Κουμουνδούρου έλεγαν ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για την καθημερινότητα των πολιτών δεδομένου ότι και αυτός ο καθηγητής έχει τις ίδιες απόψεις με τον προκάτοχο του. «Ο κ .Χαρδούβελης μπορεί α είναι ένα εξαίρετος καθηγητής σημείωναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όμως ο άνθρωπος ο οποίος θα πάει να θα διαπραγματευθεί τα μνημόνια και το χρέος. Γιατί και δεν μπορεί και δεν θέλει.» 

Όπως επισημαίνουν ακόμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου οι επιλογές των κυρίων Ντινόπουλου , Γιακουμάτου ,Βούλτεψη  οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έδιναν  την μάχη των τηλεοπτικών παραθύρων  έγινε με σκοπό να σταματήσουν οι διαρροές των ψηφοφόρων της ΝΔ προς τα άλλα κόμματα εξ αιτίας της σκληρής  μνημονιακής πολιτικής . «Πρόκειται για μια κοντόφθαλμη αντίληψη που διακρίνει τον πρωθυπουργό και σε άλλα θέματα. Τι δηλαδή μπορούν να κάνουν αυτά τα στελέχη για  να αλλάξουν το κλίμα ; Εάν δεν αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης και οι άνεργοι θα παραμείνουν στα ίδια ποσοστά και η φτώχια και η απελπισία θα συνεχίσει να επικρατεί στα ελληνικά νοικοκυριά.» 

Σε ότι αφορά μάλιστα την τοποθέτηση του Αργύρη Ντινόπουλου στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι έγινε με σκοπό να δυσκολέψει την ζωή και τις κινήσεις της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια υπενθυμίζοντας ότι και προεκλογικά  ο νέος υπουργός την είχε κατηγορήσει  για δήθεν επαγγελματική σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο « με ψευδή στοιχεία ». 

Σε ανακοίνωση του μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει μεταξύ άλλων «Κανείς δεν πιστεύει πως ο σημερινός ανασχηματισμός θα επηρεάσει, έστω και κατ’ ελάχιστο, την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών, αλλά προσπαθεί να το προσπεράσει με έναν ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών, αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό που καθημερινά υποφέρει. 

Το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε προ ημερών ο κ. Σόιμπλε, «καμιά σκέψη για χαλάρωση». Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι οι ανέξοδοι ανασχηματισμοί, αλλά μια κυβέρνηση που θα πάψει να είναι τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών.»