current views are: 3

10 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση07:17

Τι πλήρωσαν οι υπουργοί που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση

Ο χθεσινός ανασχηματισμός, ήταν χωρίς καμιά αμφιβολία σαρωτικός. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο πράγμα.

Δημοσίευση 07:17’
αρθρο-newpost

Ο χθεσινός ανασχηματισμός, ήταν χωρίς καμιά αμφιβολία σαρωτικός. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο πράγμα.

Γράφει ο Τάκης Χατζής 

Ο χθεσινός ανασχηματισμός, ήταν χωρίς καμιά αμφιβολία σαρωτικός. Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιο πράγμα. Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και αν προσθέσει κανείς (λόγω της στενής καθημερινής σχέσης με τον Πρωθυπουργό) τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, δεν χρειάζεται να προσμετρήσει και τους υπόλοιπους για να πεισθεί ότι το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος έμοιαζε με… νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. 

Ο Γ. Στουρνάρας είναι –ίσως- ο μοναδικός από τους αποχωρήσαντες για τον οποίο δεν μπορούμε να πούμε ότι πλήρωσε κάτι συγκεκριμένο. Ούτε καν ότι πλήρωσε κάτι. Ολοκλήρωσε τον κύκλο του και τώρα που χρειάστηκε κάποιος άλλος για να σηματοδοτήσει αλλαγές, πηγαίνει εκεί που πάντα ήθελε, στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Ο Γ. Μιχελάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, πληρώνει τον εκλογικό σχεδιασμό των δημοτικών και των ευρωεκλογών και κυρίως το αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής. Ο Μιχελάκης είχε υποστηρίξει δημοσίως ότι ο Γ. Σγουρός ήταν ο χειρότερος περιφερειάρχης και αυτό θεωρήθηκε ότι απέτρεψε ένα τμήμα ψηφοφόρων της ΝΔ να τον ψηφίσουν με αποτέλεσμα τη νίκη της Ρένας Δούρου. 

Ο Κ. Χατζηδάκης χρεώθηκε σειρά αστοχιών με σημαντικότερη την υιοθέτηση όλης της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που ενώ δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση, κόντεψε να ρίξει την κυβέρνηση με τη ρύθμιση για το γάλα. Τελικά ο χρόνος που μένει το γάλα στα ψυγεία επιμηκύνθηκε, αλλά οι τιμές παρέμειναν ίδιες παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις Χατζηδάκη.  

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος, πλήρωσε το γεγονός ότι στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά πήγε ανοιχτά κόντρα στην επίσημη επιλογή της ΝΔ στηρίζοντας Μώραλη. 

Ο Π. Παναγιωτόπουλος θεωρήθηκε περίπου… αόρατος. Εκτός από το υπουργείο, του χρεώθηκε και η σχεδόν παντελής απουσία για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου, κάτι που άλλαξε από την ημέρα των εκλογών, οπότε έγινε σαφές ότι πάμε για ανασχηματισμό. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πλήρωσε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Αν και λένε ότι εφάρμοσε την κυβερνητική πολιτική, προσθέτουν ότι δημιούργησε πολεμική ατμόσφαιρα με όλους τους παράγοντες του χώρου της υγείας. Ο Θ. Καράογλου μάλλον χρεώθηκε μεγάλο τμήμα της αποτυχίας της ΝΔ στην περιφέρεια. 

Ο Σ. Κεδίκογλου είχε χρεωθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, έστω και αν διαφωνούσε προσωπικά και επιπροσθέτως πρέπει να του χρεώθηκε και η εικόνα της κυβέρνησης, αν και αυτό δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του κυβερνητικού εκπροσώπου… 

Και τέλος, ο Α. Τσαυτάρης πλήρωσε τον διακαή πόθο της ΝΔ να αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…


σχετικα αρθρα