current views are: 2

10 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση10:15

Τι λένε για τον ανασχηματισμό και τον νέο υπουργό Οικονομικών στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν». Με την ειρωνική αυτή φράση σχολίασε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον… πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι «αν ο ανασχηματισμός έγινε για τον Γ. Χαρδούβελη, τότε η κυβέρνηση διάγει τους τελευταίους μήνες της στην εξουσία».

Δημοσίευση 10:15’
αρθρο-newpost

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν». Με την ειρωνική αυτή φράση σχολίασε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον… πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι «αν ο ανασχηματισμός έγινε για τον Γ. Χαρδούβελη, τότε η κυβέρνηση διάγει τους τελευταίους μήνες της στην εξουσία».

Γράφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος 

«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν». Με την ειρωνική αυτή φράση σχολίασε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον… πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι «αν ο ανασχηματισμός έγινε για τον Γ. Χαρδούβελη, τότε η κυβέρνηση διάγει τους τελευταίους μήνες της στην εξουσία». Στελέχη του τομέα οικονομικών του κόμματος σχολίαζαν ότι η επιλογή του νέου υπουργού οικονομικών ουσιαστικά «ακολουθεί τα βήματα του Γ. Στουρνάρα», αφου και αυτός είναι άνθρωπος των τραπεζών, και αν οριστικοποιηθεί η τοποθέτηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ, τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Εξάλλου υπενθυμίζουν ότι η θητεία του στη θέση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Κ. Σημίτη και μετά ως το «δεξί» χέρι του Λ. Παπαδήμου, ήταν το πρόσωπο που με το «μειλίχιο χαμόγελο», ακολουθούσε κατά γράμμα τις εντολές της τρόϊκας. 

Απο την άλλη πλευρά παρατηρώντας το νέο πολυμελές υπουργικό συμβούλιο σχολιάζουν την επανεμφάνιση της πλέον σκληρής «λαϊκής δεξιάς», η οποία και θα αναλάβει την «μιντιακή» εκπροσώπηση της κυβέρνησης απέναντι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Φαντασθείτε πάνελ με Βούλτεψη, Ντινόπουλο» λένε και εκτιμούν ότι ο Α. Σαμαράς «ρίχνει στην αρένα αυτούς που πιστεύει ότι θα του εξασφαλίσουν ακροατήριο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ». Ταυτόχρονα η εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ (13 υπουργοί και υφυπουργοί) αποτελεί γαι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μια συνεχή πηγή κινδύνων για τη κυβέρνηση, αφου “ο Ευαγ. Βενιζέλος έσωσε τους δικούς του”, και ταυτόχρονα η μη αξιοποίηση στελεχών της Καραμανλικής πτέρυγας ενδεχομένως να πυροδοτήσει νέες εστίες στο εσωτερικό της Ν.Δ. 

Ουσιαστικά εκτιμάται ότι «”η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των εκλογών αλλά προσπαθεί να το ξεπεράσει με ένα ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεών της εναντι των δανειστών» όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου, στην οποία επισημαίνεται ότι «το μόνο μήνυμα που φαίνεται ότι έλαβε ο κ. Σαμαράς είναι αυτό που έστειλε ο κ. Σόιμπλε καμιά σκέψη για χαλάρωση». 

Η εικόνα που εκπέμπει ο ανασχηματισμός για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει απο εκείνη της «αποσύνθεσης» που παρουσιάζουν τα δύο κόμματα, όταν «την επομένη των εκλογών πανηγύριζαν για τη νίκη τους και σήμερα επιχειρούν τη τελευταία τους κίνηση πριν απο τις εθνικές εκλογές». Για αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «επιστροφή στο παρελθόν» και μάλιστα «στην χειρότερη εκδοχή του» λένε στην Κουμουνδούρου και ετοιμάζονται για θερμό καλοκαίρι, αφου πλέον το καλοκαίρι προβλέπεται εξαιρετικά θερμό.


σχετικα αρθρα