Απάντηση στις εκτιμήσεις για το πώς θα εξελιχθεί η συνεργασία του με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, έδωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Καθήκον του υπουργού Εσωτερικών είναι να συνεργάζεται, να έχει ανοιχτές τις πόρτες του και ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο, προς όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες. Αυτονόητο είναι ότι αυτό ισχύει και για τη Ρένα Δούρου» δήλωσε. 
 
«Ασφαλώς και δεν την ψήφισα (σ.σ την κ. Δούρου) ούτε περίμενα ποτέ να με ψηφίσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ανήκουμε, βέβαια, σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και δεν έχουμε και ίδιες πολιτικές φιλοσοφίες, αλλά οι εντολές του λαού της Αττικής είναι συγκεκριμένες και εγώ, όπως είπα, θα έχω ανοιχτή την πόρτα μου στους περιφερειάρχες όλης της χώρας. Αυτονόητο είναι, λοιπόν, ότι αυτό ισχύει και για την κυρία Δούρου, η οποία είναι περιφερειάρχης στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και θα έχει και αυτή ένα δύσκολο έργο» πρόσθεσε ο κ. Ντινόπουλος.
 
Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση που πρέπει να έχει η κυβέρνηση, ο νέος υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε στροφή προς μία λαϊκότερη πολιτική και να δείξουμε στον κόσμο ότι πήραμε αυτό το μήνυμα των εκλογών. Να καταλάβει ο κόσμος ότι πράγματι κάτι αλλάζει και κατά την άποψή μου αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της κυβέρνησης».