«Λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές και το βέβαιο είναι ότι το μήνυμα δεν έφτασε ποτέ στον παραλήπτη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τον ανασχηματισμό

«Ο κ. Πρωθυπουργός εξακολουθεί και επιλέγει για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών στενούς συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού, του κ. Σημίτη. Ανθ’ ημών Σημίτης. Η πολιτική της συγκυβέρνησης είναι προκαθορισμένη και πρόκειται να γίνει σκληρότερη από ποτέ, απέναντι στην περιουσία των Ελλήνων» σημειώνει. 

Η κυρία Ιατρίδη τόνισε ότι «η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ψηφισμένο οικονομικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης πιστοποιούν ότι, στην επόμενη πενταετία η λιτότητα  θα συνεχιστεί. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής και όχι επικοινωνιακούς και άνευ ουσίας ανασχηματισμούς» ενώ τονίζει: 

«Το ολέθριο για τη χώρα σκηνικό, δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι εξαντλητικοί φόροι, η σκληρή λιτότητα, η ανεργία, το μη βιώσιμο χρέος, τα απειλούμενα με κατάρρευση ταμεία, τα  μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι ανήμπορες να διαδραματίσουν το βασικό τους ρόλο και έχουσες αέναα ανάγκη οικονομικής στήριξης τράπεζες, θα ταλανίζουν την ελληνική οικονομία και κοινωνία και την επόμενη μέρα του ανασχηματισμού. Τι θα αλλάξει για τον Έλληνα; Απολύτως τίποτα προς το καλύτερο. Κάποιοι υπηρέτες μιας αποδεδειγμένα καταστροφικής πολιτικής θα αποκτήσουν καρέκλες εξουσίας.

Δυστυχώς, το σαφές μήνυμα των ευρωεκλογών και η κρίση, δεν έκανε τους υπαίτιους γι’ αυτήν σοφότερους και δεν τους άλλαξε στο παραμικρό. Αυτοί δε θα “ανασχηματιστούν” ποτέ».