«Και ο κ. Παπαδήμος ήταν του ιδίου κύκλου και είχε δεξί του χέρι τον κ. Χαρδούβελη κι έγινε πρωθυπουργός. Θέλω να πω πως το θέμα είναι η πίστη που έχει αυτός ο κύκλος των στελεχών στη στρατηγική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης» σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα» για την τοποθέτηση του Γκίκα Χαρδούβελη στη θέση του υπουργού των Οικονομικών.

Στην ερώτηση για το αν ο Γκ. Χαρδούβελης εκφράζει τον «σημιτικό» κύκλο, ο κ. Βούτσης απάντησε: «δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη, διότι μέσα στη Βουλή έχουμε δει πρασινο-πράσινους, σε εισαγωγικά, υπουργούς και υφυπουργούς να έχουν πολύ πιο νεοφιλελεύθερες απόψεις και να στηρίζουν τέτοιες πολιτικές με πολλά επιχειρήματα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχει υπάρξει δομική μετάλλαξη και στο μπλοκ των συγκυβερνώντων κομμάτων, από πλευράς ιδεολογίας και προγράμματος ή πολιτικής και ως προς αυτό δεν έχει νόημα και (η δήλωση) του κ. Βενιζέλου (για) το προοδευτικό πρόσημο...».

Για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των κ.κ Σαμαρά και Τσίπρα για το χρέος, ο Νίκος Βούτσης δήλωσε:

«Έχει γίνει το παν ώστε όλες οι θεσμικές, πραγματικές δίοδοι για μια τέτοια ουσιαστική συζήτηση να καταργηθούν. Πιστεύω ότι όσο η ΝΔ και ο κ. Βενιζέλος - αυτά μπορεί να είναι προπομπός - δεν βγαίνουν από το τριπάκι ότι είναι βιώσιμο το χρέος και θα βρούμε έναν τρόπο να χρεώσουμε τις επόμενες γενιές μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα για να λυθεί το ζήτημα, είναι ανόητο και αδιανόητο να υπάρξει μια επικοινωνιακού τύπου συνάντηση. Ούτε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς θα το ήθελε... Μήν νομίζετε, διότι σ' αυτά είναι πολύ killer».