current views are: 1

10 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση13:34

Σαμαράς: Αρχίζει η ανάκαμψη- Σας θέλω μάχιμους 365 μέρες το χρόνο (Βίντεο)

Στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογεί ο συμψηφισμός του ΦΠΑ και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα όπως και η μείωση του ασφαλιστικού κόστους στον αγροτικό τομέα.

Δημοσίευση 13:34’
αρθρο-newpost

Στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογεί ο συμψηφισμός του ΦΠΑ και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα όπως και η μείωση του ασφαλιστικού κόστους στον αγροτικό τομέα.

Στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογεί ο συμψηφισμός του ΦΠΑ και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα όπως και η μείωση του ασφαλιστικού κόστους στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την μείωση των φορολογικών βαρών το Φθινόπωρο. «Το έχω συζητήσει με τον κ. Χαρδούβελη» ανέφερε.

«Είμαστε σε τελική φάση εξόδου από την κρίση, έχει αρχίσει ήδη η ανάκαμψη» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα «συμβολίζει μία νέα φάση στην προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας». 

«Στόχος είναι να βγούμε από την κρίση και τα μνημόνια να προωθήσουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και πάνω από όλα να πετύχουμε την ανάπτυξη δίχως να κυλίσουμε στην ύφεση και στα ελλείμματα. Τα ελλείμματα θα αποτελούν παρελθόν. Από εδώ και μπρος μόνο μπροστά και αυτό πρέπει αν το νιώσουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Αυτό σημαίνει ότι ενώ ο στόχος και η κατεύθυνση μένουν ίδια πρέπει να κάνουμε τομές και να διορθώσουμε αδικίες», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

«Πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε, σήμερα οι πάντες παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε ένα μεγάλο άλμα» ανέφερε ενώ πρόσθεσε ότι «Το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επισήμως βιώσιμο». Στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι να πάει ακόμα καλύτερα, τονίζοντας την ανάγκη επιτάχυνσης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στις αποδώσεις των πενταετών ομολόγων της Ελλάδας είπε ότι σήμερα βρέθηκαν κάτω από 5% και ότι το κόστος δανεισμού μειώνεται συνεχώς.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει αίσθηση συνέχειας στο κυβερνητικό έργο. «Δώστε ώθηση στη συλλογική προσπάθεια» είπε για τους νέους υπουργούς. Στους παλαιούς ευχήθηκε να συνεχίσουν με την ίδια αποφαιστικότητα.

«Χρειάζεται να ανεβάσουμε όλοι τους ρυθμούς μας. Χρειάζεται σοβαρότητα, πολλή δουλειά, λίγες κουβέντες. Σας θέλω μάχιμους, σε ετοιμότητα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Προτεραιότητές μας είναι: Ο πολίτης, το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της χώρας» σημείωσε απευθυνόμενος στους νέους υπουργούς. 

Τέλος, δεν έλειψαν οι αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι επιμένουν στην μιζέρια και την απαισιοδοξία, χαίρονται και κερδοσκοπούν στις δοκιμασίες και εκνευρίζονται με τα επιτεύγματα, παρακαλούν να συμβούν τα χειρότερα. Δεν τους πέρασε και τους αφήνουμε να βράζουν στο ζουμί τους εμείς προχωράμε μπροστά».

Βενιζέλος: Όσοι περιμένουν νέο μνημόνιο θα απογοητευτούν πολύ

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του ζήτησε η κυβέρνηση να ξαναενώσει το έθνος, θέτοντας ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των αδικιών.

«Το θέαμα μίας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δυσκολεύει τις προσπάθειες. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν έναν νέο μνημόνιο θα απογοητευθούν. Προτεραιότητά μας είναι τώρα η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να συμβάλλει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Χρειάζεται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συναίνεση στα βασικά», σημείωσε και όπως είπε, ο ανασχηματισμός εντάσσεται σε μια δέσμη πολιτικών πρωτοβουλιών έπειτα από αυτό που εξέφρασαν οι πολίτες στις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως νέα μέτρα λιτότητας αποκλείονται λέγοντας ότι το πλεόνασμα γίνεται ήδη κοινωνικό μέρισμα.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους είπε πως στόχος είναι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του, επισημαίνοντας πως «έχει ήδη κουρευτεί χάρη στις δικές μας προσπάθειες». 


σχετικα αρθρα