Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού και για υπεράσπιση των συμφερόντων των δανειστών.

Ο Αντ. Σαμαράς «συνεχίζει να υπόσχεται τη «Γη της Μνημονιακής Επαγγελίας», να εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό και να υπερασπίζεται ανενδοίαστα τα συμφέροντα των δανειστών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημειώνεται ότι η «νέα μέρα που ξημερώνει για τη χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, έχει την ίδια μνημονιακή συνταγή, με τα ίδια φθαρμένα και καταστροφικά υλικά».

Τίποτα απολύτως, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιβεβαιώνει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για βιωσιμότητα του χρέους και έξοδο από την κρίση, οι οποίες μάλιστα λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα που δημοσιεύεται και η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προαναγγέλλει νέα μνημονιακά μέτρα, ύψους 7,7 δισ. για την επόμενη τετραετία, διαψεύδοντας κάθε κυβερνητικό ισχυρισμό περί τέλους των μνημονίων.