Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Τις απαραίτητες αλλαγές στο κόμμα και στη Βουλή μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό θα δρομολογήσει τις επόμενες ημέρες ο Βαγγέλης Βενιζέλος. 

Αυτήν την στιγμή καλείται να καλύψει δύο κενά: Την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος και την θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Όπως φαίνεται καθήκοντα εκπροσώπου θα αναθέσει στον σημερινό γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρη Καρύδη. Τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μετά την αποχώρηση του Πάρη Κουκουλόπουλου αναμένεται να προτείνει στον Γιάννη Κουτσούκο. 

Κι αυτό διότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να αποκαταστήσει ακόμη περισσότερο τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας.  Πρώτα απ' όλα θέλει να δώσει ρόλο σε κάποιον από την ομάδα Σκανδαλίδη. Ο κ. Βενιζέλος δεν κατάφερε να βάλει τον κ. Κουτσούκο στην κυβέρνηση και τώρα επιθυμεί να τον αξιοποιήσει σε αναβαθμισμένο ρόλο στην Βουλή.  

Γνωρίζει ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ πολλοί τον περιμένουν ακόμη και τώρα στην γωνία. Για παράδειγμα στους κόλπους της Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει πολύ έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε την συμμετοχή γαλάζιων στελεχών στην κυβέρνηση που θεωρούνται πολέμιοι της παράταξής τους. "Δεν θα  έμπαινα ποτέ στην κυβέρνηση με Ντινόπουλο, Βούλτεψη και Γιακουμάτο" έλεγε χθες βουλευτής του κόμματος από εκείνους που προετοιμάζονται για ανοιχτή σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος. 

Το θέμα είναι εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τούς προλάβει. Το άνοιγμα που έκανε στους βουλευτές, βάζοντας πολλούς στο νέο σχήμα δείχνει ότι επιθυμεί να κλείσει μέτωπα και να δημιουργήσει συμμαχίες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει και τις πρωτοβουλίες του για το Συνέδριο. 

Προς το παρόν οι γιατροί τού συνέστησαν ξεκούραση και όχι ένταση...