Τον Γιάννη Στουρνάρα προτείνει το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας για νέο Διοικητή, επιβεβαιώνοντας και επίσημα τις φήμες των τελευταίων ημερών.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το γενικό συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τον διορισμό του κ. Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή. Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Προβόπουλο τονίζοντας ότι συνέβαλε καθοριστικά στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας:

Ανακοινώνεται ότι το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, ενόψει της αποχώρησης, μετά τη λήξη της θητείας του στις 19 Ιουνίου 2014, του Διοικητή Γεωργίου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή του να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, βάσει του άρθρου 29 του Καταστατικού της Τράπεζας, τον διορισμό του κ. Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή.

Όπως έχει ήδη γράψει το newpost.gr η απόφαση ουσιαστικά είχε ληφθεί τις περασμένες ημέρες στο πλαίσιο του ανασχηματισμού. Η θητεία του κ. Προβόπουλου λήγει την επόμενη εβδομάδα και το όνομα του κ. Στουρνάρα ήταν αυτό που φιγούραρε στη θέση του Διοικητή, εδώ και μέρες.

Πάντως ο ίδιος σήμερα δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στο Βερολίνο καθώς είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σαμαράς: Ευχαριστώ πολύ τον κ. Γιώργο Προβόπουλο

Τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο διοικητή της ΤτΕ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του γεικού συμβουλίου της τράπεζας ο κ. Σαμαράς ανέφερε: 

Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του Διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο που διένυσε η Χώρα μας.