Σφοδρή σύγκρουση του Γιώργου Καρατζαφέρη με το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ ξέσπασε σήμερα στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι είναι μέσα σε όλα τα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και μαζί με τη ΝΔ έχουν κατασπαταλήσει το χρήμα του ελληνικού λαού.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να κυβερνήσει και σημείωσε ότι μόνη λύση είναι να οδηγηθεί η χώρα στις εκλογές.

"Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, στο τέλος της τετραετίας" απάντησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωστας Μαρκόπουλος κατηγόρησε το ΛΑΟΣ οτι δεν δικαιούται να ομιλεί γιατί ψήφισε  το μνημόνιο

Αυτό προκάλεσε  την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΛΑΟΣ ο οποίος ξαναγύρισε στην αίθουσα της ολομέλειας και εξαπολύοντας βολές κατα του κ. Μαρκοπούλου είπε ότι "να μας που κάποιοι μαρκήσιοι  υπουργοί ποσά λεφτά έδωσαν για να αλλάξουν κουρτίνες στο γραφείο τους;  Η ΝΔ ανεβαίνει στα κεραμίδια για να νιαουρισει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλα καραδοκεί ο γάτος του ΚΚΕ για να τους δαγκώσει την κατάλληλη στιγμή".

Μάλιστα, ο κ.Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τα δύο μεγάλα κόμματα "σιαμαία" και "δίδυμα" με το σκεπτικό ότι είναι "από κοινού σε όλα" και εξέφρασε την χαρά του που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα για την Ζίμενς ώστε "να φτάσουμε σε ταμίες και ταμεία, εκεί που βρίσκονται τα πολλά λεφτά".

Στην αναφορά περί "διδύμων" του προέδρου του ΛΑΟΣ στάθηκε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνισμού, Μ. Χρυσοχοϊδης ο οποίος κατέθεσε στοιχεία για να αποδείξει - όπως είπε - ότι δεν είναι ίδιοι όλοι αλλά διαφέρουν στην εφαρμογή των πολιτικών, ενώ κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι επιχείρησαν να πουν ότι σήμερα γίνεται καταστροφή ενώ καταστροφή επήλθε επί των ημερών τους.

Ανέφερε ειδικότερα ότι το 2008 ο δομικός πληθωρισμός εκτός του πετρελαίου και των εποχιακών διακυμάνσεων βρισκόταν στο 4% εξαιρετικά υψηλός ενώ σήμερα ο σκληρός πυρήνας του πληθωρισμού υποχώρησε σε μηδενικούς ρυθμούς και το 90% του γενικού δείκτη διαμορφώθηκε την προηγούμενη χρονιά δυστυχώς από τις φορολογικές επιβαρύνσεις που είναι αναγκασμένη η κυβέρνηση να βάζει για να διασώσει την Οικονομία.

Ακόμη τόνισε ότι επιχειρείται μείωση τιμών ενώ κατέθεσε πίνακα ανεξάρτητων εταιρειών μετρήσεων που αναφέρουν ότι το 2008 καταγράφηκε πραγματική αύξηση 4,3% και τώρα υπάρχει μείωση 0,4% κι επίσης ότι το ενεργειακό καλάθι αυξανόταν με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό στις χώρες του ΟΟΣΑ.

Τέλος, σε παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τερτίπια για να ψηφιστεί στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και τόνισε πως η πρόβλεψή του ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός δικαιώνεται, ενώ επισήμανε ταυτόχρονα ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό το εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ διότι - όπως είπε - "κάνει την εσωκομματική κρίση, κρίση του πολιτικού συστήματος και της ελληνικής κοινωνίας".

"Εκτίθεστε. Αυτά που κάνετε είναι για γέλια και κλάματα" είπε. Ακόμη ανέφερε πως το Δημόσιο έχει κάνει μια ιδιότυπη στάση πληρωμών εκτός από τους πιστωτές και τις τράπεζες και πρόσθεσε πως "δεν βγαίνει αυτή η πολιτική" γιατί τα νέα μέτρα θα είναι σκληρά και επώδυνα αλλά και με αβέβαιο στόχο διότι ότι έχει πει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, έχει αποτύχει.

Επί της θέματος του νομοθέτηματος ο κ. Τσίπρας καταλόγισε σκόπιμη παραπλάνηση των καταναλωτών, κι ακόμη είπε πως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να παταχθούν οι εναρμονισμένες πρακτικές, τα καρτέλ και οι συμπεριφορές των τραπεζών.