Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για το ελληνικό πρόγραμμα, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσσουν σφοδρά «πυρά» σχετικά με το ενδεχόμενο νέου μνημονίου και νέων μέτρων.

«Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στις δικαστικές αποφάσεις. Εμείς δεν θα κάνουμε ό,τι λέει η τρόικα» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη το πρωί, στην εκπομπή τoυ Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 σχετικά με την «προειδοποίηση» του Ταμείου, περί «κινδύνου για τα μισθολογικά και για τα τέλη ακινήτων.

Ακολούθησε αιχμηρό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επικαλέστηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», που αναφέρεται σε επιστολή του κ. Σαμαρά προς το ΔΝΤ με την οποία δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση θα λάβει και νέα μέτρα, αν χρειαστεί. «Ο κ. Σαμαράς αντί να “σκίζει” τα μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα» αναφέρει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας ότι «σε αυτό που παραμένει σταθερή η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αλλαγών σε πρόσωπα και σχήματα, είναι η λήψη κάθε φορά νέων πρόσθετων μέτρων στο πλαίσιο των επικαιροποιήσεων των μνημονίων».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, τα προεκλογικά λόγια περί του αντιθέτου και οι χθεσινοί ισχυρισμοί στο νέο υπουργικό συμβούλιο ήταν για επικοινωνιακή κατανάλωση, καθώς διαψεύστηκαν από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προβλέπει δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό έως το 2017 και κάλυψή του από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, παράλληλα με την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Η κυρία Βούλτεψη απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι «μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι «δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή «αποκάλυψη» της «Αυγής» φέρει ημερομηνία «15 Απριλίου 2014» και αφορά ακριβώς στην απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια».

Απαντώντας στη δήλωση της κυρίας Βούλτεψη ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» αναρτήθηκε χτες στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14/5.

Το ερώτημα είναι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χτες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και διατυπώνει την άποψη ότι «για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα».

Η Σοφία Βούλτεψη προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, λέγοντας ότι «η συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία "15 Απριλίου 2014". Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «στο νέο (μετά την γκάφα) ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χτες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας».

Συνεχίζοντας την κόντρα, η Κουμουνδούρου, σε ανταπάντησή της, σημειώνει πως «αν η κ. Βούλτεψη δεν γνωρίζει τι επιστολές στέλνει ο πρωθυπουργός, και για αυτό το λόγο δεν μπορεί να τις σχολιάσει, ευχαρίστως την ενημερώνουμε, περιμένοντας αυτή τη φορά να απαντήσει»  και παραθέτει σύνδεσμο από το ΔΝΤ.