Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Για μετά το μεσημέρι τοποθέτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος τις ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια της χώρας. 

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο,το ζήτημα έληξε και η λύση βρέθηκε. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα μετά τις 15:00. 

Εξάλλου ο κ. Λοβέρδος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost είχε χθες 4ωρη συνάντηση με τον απερχόμενο υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο όπου και ενημέρωθηκε για όλα τα θέματα παρουσία εκπροσώπων των πανεπιστημίων. 

Σήμερα οι κ.κ. Λοβέρδος και Μητσοτάκης βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο για το εν λόγω ζήτημα.

Η διαφωνία των δύο υπουργών αφορά στον αριθμό των θέσεων που θα επαναπροκηρχθούν για να καλύψουν τα κενά στα πανεπιστήμια με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητεί περισσότερες από 800 θέσεις προκειμένου να λειτουργήσουν ως πρέπει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει στις 500 που αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση στο πλαίσιο του πλάνου των απολύσεων για τη διετία 2014-2015. 

Τελικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος χειρίστηκαν οι ίδιοι το ζήτημα και έδωσαν τέλος στην πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση που ξέσπασε μετά τον ανασχηματισμό.

Οι κ.κ. Λοβέρδος και Μητσοτάκης αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνουν δηλώσεις αν και όπως είπαν θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για τη λύση που βρέθηκε.