«Οι πρωτοφανείς σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη φορά ενάντια στις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, αλλά και σε αλληλέγγυους πολίτες, σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, που είχαν ως συνέπεια τη μεταφορά τραυματισμένων αγωνιστριών στο νοσοκομείο, καταδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης όμηρο των μνημονιακών απαιτήσεων των δανειστών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης.

«Το μόνο μέσο που τους έχει απομείνει είναι η ωμή βία απέναντι σε αυτούς και αυτές που αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους» επισημαίνει η Κουμουνδούρου προσθέτοντας:

Ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που παλεύουν για το ψωμί και την αξιοπρέπεια στέλνει σε όλους τους εργαζόμενους το μήνυμα της αδιαπραγμάτευτης αντίστασης ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές τρόικας-κυβέρνησης που μετατρέπουν τη χώρα σε εργασιακή και κοινωνική «έρημο».
 
Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών και ανέστειλε προσωρινά την ιστορικής σημασίας απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που διέταζε την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο υπουργείο Οικονομικών και στις ΔΟΥ δεν θα λυγίσει τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως «οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι αλήθεια ότι δεν κρίνονται. Κρίνονται όχι μόνο με βάση το δίκαιο και τις γενικές αρχές του Συντάγματος, αλλά κυρίως ηθικά και κοινωνικά, ιδιαίτερα όταν πλήττουν θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, απειλώντας την ίδια τους την επιβίωση. Οι αγώνες των εργαζομένων θα συνεχιστούν μέχρι την ανατροπή της μνημονιακής βαρβαρότητας! Αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη»!