current views are: 5

13 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση04:12

Ο Σαμαράς είναι αποφασισμένος να μην χαλάσει τα… μπάνια του λαού

Εφ’ όσον ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι το Σεπτέμβριο ή θα έχουμε νέα σκληρά μέτρα ή θα αναλάβει νέα κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην πάει (και) φέτος για μπάνια.

Δημοσίευση 04:12’
αρθρο-newpost

Εφ’ όσον ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι το Σεπτέμβριο ή θα έχουμε νέα σκληρά μέτρα ή θα αναλάβει νέα κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην πάει (και) φέτος για μπάνια.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Εφ’ όσον ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι το Σεπτέμβριο ή θα έχουμε νέα σκληρά μέτρα ή θα αναλάβει νέα κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην πάει (και) φέτος για μπάνια. Κάτι ανάλογο- θυμίζουμε ότι- έγινε και πέρυσι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ περίμενε πως το φθινόπωρο θα καιγόταν το πελεκούδι με τους εκπαιδευτικούς και πως σε συνδυασμό με την ΕΡΤ που είχε γίνει… Κούγκι, θα οδηγούμασταν σε εκλογές. 

Εμείς ωστόσο πήγαμε για μπάνια και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος, καθώς το ρεπορτάζ δεν δείχνει πρόωρες εκλογές. Εκτός και αν προσχωρήσουμε στην εκτίμηση του Economist, που μιλάει για πρόωρες εκλογές και εννοεί εκλογές γιατί δεν θα βρεθούν 180 βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας. Αυτές όμως δεν είναι εκλογές με κοντομάνικο αλλά με μπουφάν και για τους περισσότερους Έλληνες δεν θεωρούνται (αν και είναι) πρόωρες. 

Ρωτήσαμε ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο να μας σχολιάσει την εκτίμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το Φθινόπωρο θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Και αυτός μας παρέπεμψε στην (χθεσινή) είδηση ότι σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα μπει και το θέμα της αλλαγής της φορολογίας στα πετρελαιοειδή και συγκεκριμένα η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος με τους χαμηλούς συντελεστές στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.  

Επιπροσθέτως μας θύμισε τις ειδήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Κυβέρνηση σχεδιάζει αλλαγή στη φορολογία και κυρίως κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης– λέμε «κυρίως» γιατί πρόκειται για μέτρο άμεσης απόδοσης για όλους όσοι δηλώνουν περισσότερα από 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, φυσικά και έκανε μια κυβέρνηση για την οποία πιστεύει ότι μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει τις εκλογές. Ταυτοχρόνως γνωρίζει- όπως μας διαβεβαιώνουν- ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται αν δεν υπάρξουν μέτρα που θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα στην τσέπη των πολιτών. Και αυτό (το αποτέλεσμα) σε συνδυασμό με την ελπίδα που αναμένουν ότι θα δημιουργήσει η αναδιάρθρωση του χρέους, να δώσουν στη ΝΔ την απαραίτητη ώθηση για να κόψει πρώτη το νήμα.  

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο σχεδιασμός του Α. Σαμαρά χρειάζεται χρόνο. Σε εσάς φυσικά έγκειται να αποφασίσετε αν θα πάτε φέτος για μπάνια… 


σχετικα αρθρα