Σε προανακριτική επιτροπή οδηγεί το σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων η Κυβέρνηση, ενώ αντιθέτως το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων μπαίνει στο αρχείο. Αυτό αποφασίστηκε σε ανώτερο κυβερνητικό επίπεδο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newpost.

Για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, έχουν φτάσει στη Βουλή 50 (!) ογκωδέστατοι φάκελοι στους οποίους σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το όνομα του πολιτικού που αναφέρεται είναι αυτό του Ακη Τσοχατζόπουλου, για την περίοδο 1998- 2002.  Ωστόσο, η απόφαση που έχει ληφθεί, είναι να εξεταστεί διεξοδικά και η χρονική περίοδος ως το 2009.
Σε ότι αφορά στο θέμα των ομολόγων, η απόφαση να μην φτάσει το θέμα στη Βουλή,ελήφθη μετά τη διαπίστωση ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.

ΤΙΡ: Μόλις έγινε γνωστή η είδηση ότι το ΠΑΣΟΚ πάει για προανακριτική, τα τηλέφωνα στη Βουλή άναψαν, καθώς κάποιοι υποστήριζαν ότι πρέπει πρώτα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή. Τελικά, όπως αποσαφηνίστηκε, αν συντρέχουν λόγοι ποινικού αδικήματος, μπορεί να συσταθεί απευθείας προανακριτική.