Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Ένα συντονισμένο δίδυμο είδε χθες το πρωί στο τραπέζι συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς

Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος πήγαν στην σύσκεψη για τις απολύσεις των πανεπιστημιακών υπαλλήλων ευθυγραμμισμένοι με την άποψη ότι θα πρέπει να διατηρηθούν όσες θέσεις προβλέπει ο οργανισμός του υπουργείου Παιδείας, όπως τον διαμόρφωσε ο Κ. Αρβανιτόπουλος. 

Η κοινή πλεύση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον υπουργό Παιδείας δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι συμμετέχουν στον ίδιο πόλο. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύει και συμφωνεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος σ' αυτό ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει προοδευτική στροφή και να επικεντρωθεί σε μία κοινωνική ατζέντα που θα τής επιτρέψει να ακυρώσει την επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί σκληρού μνημονιακού προσώπου και νέων μέτρων. 

Όμως συγχρόνως η κοινή γραμμή των δύο και η ανοιχτή στήριξη του κ. Βενιζέλου προς τον υπουργό Παιδείας και σύμμαχο της Ελιάς, υποδηλώνει μία βαθύτερη συμμαχία που είχε ως νέα αφετηρία τις ευρωεκλογές και την προοδευτική παράταξη και φαίνεται πως θα συνεχιστεί ακόμη πιο στενά το επόμενο διάστημα. Βενιζέλος και Λοβέρδος είναι καθημερινοί συνομιλητές και από κοινού σχεδιάζουν το μέλλον της κεντροαριστεράς, τα προσυνεδριακά και όσα πρόκειται να συμβούν περί την προοδευτική παράταξη. 

Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι υπάρχει μία συμφωνία πολλών επιπέδων μεταξύ των δύο πολιτικών η οποία ξεκίνησε από την Ελιά, συνεχίστηκε με την είσοδο Λοβέρδου στην κυβέρνηση και θα φανεί ακόμη περισσότερο όταν θα ενταθούν οι διαδικασίες για την κεντροαριστερή παράταξη. Προς το παρόν οι κ.κ. Βενιζέλος και Λοβέρδος δεν δείχνουν να κρατούν απωθημένα για την προ διετίας κόντρα τους πού οδήγησε τον δεύτερο εκτός ΠΑΣΟΚ.