Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος  

Περίπου προδιαγεγραμμένα ήταν τα πρόσωπα που θα συμμετείχαν από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Οι εκπλήξεις ήταν δύο. Ο Γιώργος Ντόλιος που πολλοί τον κατατάσσουν στους παπανδρεικούς , αν και εκείνος δε θέλει να το ακούει και η Άντζελα Γκερέκου η οποία επίσης κατατάσσεται στους υπό τον Παπανδρέου επηρεαζόμενους. 

Με αυτή την κίνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά προσπάθησε να διασπάσει το παπανδρεικό μπλοκ στο εσωκομματικό παιγνίδι. Παράλληλα έστειλε μήνυμα στον πρώην πρωθυπουργό πως αξιοποιεί δικά του στελέχη. 

Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες. 

Στα πάνω τους βρίσκονται και άλλα στελέχη όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , ο οποίος είναι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ στο υπουργείο Ανάπτυξης. Αν ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος τα πάει καλά σε αυτό τον τομέα τότε ο ίδιος θα αλλάξει επίπεδο. Θα γίνει υπολογίσιμος αντίπαλος εντός του κόμματος και με δεδομένο πως έχει την στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου τότε όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές για εκείνον. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να αισθάνεται στους κερδισμένους του ανασχηματισμού. 

Στους κερδισμένους και ο Πάρης Κουκουλόπουλος που από πέρυσι το γυροφέρνει να μπει στην κυβέρνηση φέτος το κατάφερε και μάλιστα σε υπουργείο που ήθελε ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως τελικά δεν το πήρε. 

Στους στάσιμους-κερδισμένους ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης , ο Γιάννης Μανιάτης, ο Βασίλης Γκεγκέρογλου, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Φώφη Γεννηματά. Παρέμειναν στις θέσεις τους και θα δυσκολευτούν αρκετά με τα εσωκομματικά. 

Στους χαμένους του ανασχηματισμού, βασικά ο Συμεών Κεδίκογλου καθώς αποπέμφθηκε κακήν κακώς μετά τις δηλώσεις του εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Limit down για τα κυβερνητικά, limit up για τα εσωκομματικά για τους Θάνο Μωραίτη και Φίλιππο Σαχινίδη καθώς κανένας από τους δύο δεν μπήκε στην κυβέρνηση. Τώρα έχουν χρόνο να ασχοληθούν αποκλειστικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες και να προετοιμαστούν για το συνέδριο και του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.