"Γίνεται έρευνα και θα πάρουμε τα αποτελέσματα... Έχουμε περιστατικά, αλλά σε σχέση με τον όγκο των διαδηλώσεων και της κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας. Θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο λάθος και πολύ μεγάλη δυσφήμηση για την πατρίδα μας 1-2 καταδικαστέα και μαύρα περιστατικά να στέλνουν έξω το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι μία χώρα όπου υπάρχει καταστολή και βία» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στο θέμα των καθαριστριών και στη βία εκ μέρους αστυνομικών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπογράμμισε απαντώντας στην ερώτηση περί επικοινωνιακής και πολιτικής ζημιάς πως "Τα 2,5 εκατ. Ελλήνων που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο και να προκαλέσουν αυτή την επικοινωνιακή ζημιά... Η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας, προς τη δημοκρατία μας. Δεν το συζητώ...».

Η κα Βούλτεψη πρόσθεσε επίσης ότι «Έχουν γίνει στη χώρα, από τον Μάιο του 2012, που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, πάνω από 20 χιλιάδες διαδηλώσεις. Βέβαια αυτά που προβάλλονται είναι τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Αστυνομία έχει ανταποκριθεί. Σκεφτείτε, σε όλη τη χώρα 20 χιλιάδες διαδηλώσεις, όλη ημέρα να διατίθενται πάνω από 150 χιλιάδες αστυνομικοί…".