Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και τα όσα είπαν για το «καυτό» ζήτημα του ελληνικού χρέους συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, το κατώφλι του οποίου πέρασαν ο τέως υπουργός Οικονομικών και ο διάδοχός του Γκίκας Χαρδούβελης

«Βγαίνουν αρκετά πράγματα» από τη συνάντηση δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. «Σήμερα ήρθα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις διμερείς συνομιλίες με Σόιμπλε» είπε ο τέως ΥΠΟΙΚ.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος, όπως είπε, συζήτησε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης, σχόλιασε ότι «όλα τα θέματα είναι ανοικτά». 

Παράλληλα είπε ότι «ως νέος υπουργος πρέπει να ενημερωθεί για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβώς, τι ειπώθηκε, που βρίσκεται η διαδικασία και να ξεκινήσουμε». Για το θέμα του χρέους απάντησε ότι για αυτά τα ιδιαίτερα ζητήματα δεν μπορεί να κανει αναφορά ακόμα, όμως, σε σχέση με τα μηνύματα από το Βερολίνο είπε ότι «θετικά μας τα είπε ο κ. Στουρνάρας, τίποτα παραπάνω».

Από τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα και του κ. Χαρδούβελη φάνηκε ότι στη συνάντηση του πρώτου με τον κ. Σόιμπλε έγινε κουβέντα για το τι μέλλει γενέσθαι με το ελληνικό χρέος και προφανώς με βάση συγκεκριμένες επιλογές. 

Σύντομα θα γίνουν περισσότερα γνωστά είτε μέσω διαρροών είτε μέσω επίσημων τοποθετήσεων από Αθήνα ή Βερολίνο.