Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση κατάλαβε πλήρως τι ήθελαν να πουν οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές θέλει να περάσει ο Αντώνης Σαμαράς στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Στις αλλεπάλληλες συσκέψεις με τις νέες ηγεσίες των υπουργείων ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τρεις φράσεις : δουλεύουμε, δεν εφησυχάζουμε, προτεραιότητα ο πολίτης.

Και αυτό σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν ισχύει μόνο για τα παραγωγικά Υπουργεία αλλά και όλα τα υπόλοιπα . Μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου που θα ολοκληρωθούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για στοχευμένες επισκέψεις σε υπηρεσίες του δημοσίου.

Άλλωστε είναι μια συνήθεια που δεν αλλάζει αφού και στο παρελθόν ο κ. Σαμαράς έχει επισκεφθεί απροειδοποίητα δημόσιες υπηρεσίες με πιο πρόσφατη το γενικό λογιστήριο του κράτους όπου είχε ανακοινώσει τον συμψηφισμό χρεών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί σε υπηρεσίες όπως ασφαλιστικά ταμεία το ΙΚΑ υπηρεσίες του υπουργείου υγείας και άλλες , σε μια προσπάθεια να τονίσει με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση την στροφή στην καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει στην συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου από το τέλος του μήνα οπότε και θα έχουν ενημερωθεί πλήρως οι νέοι υπουργοί για τα χαρτοφυλάκια τους θα ξεκινήσει και ο έλεγχος των στοχοχρονοδιαγραμματων κάθε υπουργείου χωριστά.

Ήδη οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν θέσει τους στόχους κάθε υπουργείου και ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τους υπουργούς την επίτευξη των στόχων αυτών στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα .

Από το στόχαστρο του ελέγχου του μεγάρου Μαξίμου δεν ξεφεύγουν ούτε οι γραμματείες των παραγωγικών υπουργείων και η ενημέρωση που έχει ζητηθεί για την πορεία των φορολογικών δηλώσεων η την πορεία των κρατικών εσόδων είναι σε καθημερινή βάση .

Ιδιαίτερο βάρος ρίχνουν στην κυβέρνηση στην εξόφληση των φορολογικών βαρών των πολιτών και όπως όλα δείχνουν στο υπουργείο οικονομικών αναζητούν φόρμουλα για επέκταση του αριθμού των δόσεων αποπληρωμής όσων χρωστούν στην εφορία αρκεί βέβαια να μην επηρεάζονται τα έσοδα του κράτους.