Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Σε νέα περιδίνηση μπαίνει η Χαριλάου Τρικούπη λίγες ημέρες μετά το κλίμα ευφορίας που προκάλεσε στο ΠΑΣΟΚ ο ανασχηματισμός.

Την ώρα που τα εσωκομματικά δείχνουν πως έχουν καθίσει- έστω και προσωρινά- το θέμα που προέκυψε με την διαφωνία Μητσοτάκη-Λοβέρδου για τις απολύσεις από το υπουργείο Παιδείας άναψε μικρές εστίες έντασης από στελέχη που αντιδρούν στους όρους του υπουργού.

Για την ακρίβεια μια μικρή μειοψηφία στελεχών που έχουν αφομοιωθεί από υπουργούς της ΝΔ και έχουν ταυτιστεί με το μνημόνιο θεωρούν ότι είναι παρακινδυνευμένη η στήριξη που δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον νέο υπουργό για ένα θέμα που αφορά την κυβέρνηση και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εταίρους και τους τροϊκανούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υφυπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου εξοργίστηκε με τον απόλυτο τρόπο με τον οποίο ο Ανδρέας Λοβέρδος αρνήθηκε την απόλυση συγκεκριμένου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια διαμηνύοντας αρμοδίως ότι μ' αυτόν τον τρόπο διακυβεύονται πολλά και πάνω απ' όλα η αξιοπιστία της χώρας και της παράταξης. Την άποψή της συμμερίζονται και άλλοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ που διερωτώνται σε τί στηρίζεται ο κ. Βενιζέλος και επιχειρεί τώρα την γροθιά στο μαχαίρι ζητώντας μία συνολική διευθέτηση του ζητήματος των απολύσεων μέσα από εξαντλητικό διάλογο.

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας έχει πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα κάνει πίσω και ότι θα επιδιώξει τον διάλογο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση η οποία για τον ίδιο δεν είναι απολύσεις μόνο από το Παιδείας αλλά από όλα τα υπουργεία με δίκαιο και ορθολογικό τρόπο.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την κυβέρνηση και την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο κ. Βενιζέλος για προληπτικούς λόγους καλεί σε σύσκεψη όλους τους υπουργούς ΠΑΣΟΚ και Ελιάς για να καθοριστεί μία ενιαία γραμμή.