Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Η συζήτηση για την κεντροαριστερά βρίσκεται στο επίκεντρο. Όσοι κινούνται σε αυτό το χώρο , συζητούν. Οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν. Βασικά σημεία οι ταβέρνες. Σαχινίδης, Μωραίτης, Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ και Πανούσης, Ψύρρας από τη Δημοκρατική Αριστερά. Οι πέντε βουλευτές συναντήθηκαν σε ταβέρνα στο Χαλάνδρι.

Το κλειδί είναι πως στη σύνθεση βρίσκονται δύο βουλευτές του νομού Λαρίσης, Σαχινίδης και Ψύρρας. Η κεντροαριστερά του Κάμπου όπως ειπώθηκε στο τραπέζι για να ακολουθήσει το σχετικό γέλιο. Επί της ουσίας στο τραπέζι υπήρξε έντονος προβληματισμός για το μέλλον του χώρου.

Οι Πασόκοι δεν μπορούν με την Ελιά και οι Δημαρίτες δεν μπορούν ούτε με την Ελιά ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Στο τραπέζι έπεσε προσεκτικά μελέτη για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε η υπόθεση του δημοκρατικού σοσιαλισμού , να μην καταλήξει στα βράχια από την αρχή.

Επί της ουσίας υπήρξε συμφωνία ότι η υπόθεση του χώρου δεν μπορεί πρώτον να αφορά άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ σε παλαιά του στελέχη που απλώς επιστρέφουν στο μαντρί και δεύτερον άνοιγμα της ΔΗΜΑΡ μόνο προς το ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πέντε βουλευτές φαίνεται πως κατέληξαν να υπάρξει απάντηση από τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς το κείμενο των πέντε της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι αρνήθηκαν πως το κείμενο αφορούσε μόνο το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης εντέχνως το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθεί να επαναφέρει στην συζήτηση τον όρο σοσιαλισμός ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ανεπιτυχώς προσπαθεί να οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαχινίδης , Μωραίτης και Τριαντάφυλλος όλοι τους παπανδρεικοί έχουν αποφασίσει να πάρουν πρωτοβουλίες και το καλοκαίρι δεν έχουν σκοπό να αφήσουν τη Χαριλάου Τρικούπη σε χλωρό κλαρί.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δε βλέπει με καλό μάτι κανέναν από τους τρεις.