Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα των διαθεσιμοτήτων, τόνισε μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Βούτσης.

Όπως είπε, η υποχρέωση αυτή απορρέει από το γεγονός ότι η ανεργία έχει φτάσει στο 27,8% και από το ότι έχουν φύγει σαφώς περισσότεροι από το δημόσιο λόγω συνταξιοδότησης από τις προβλέψεις.

Ο κ. Βούτσης, τόνισε πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δεχθεί στη Βουλή ότι έχουν φύγει 220.000 ενώ η πρόβλεψη και η δέσμευση αφορούσε 200.000.

Κατηγόρησε μάλιστα τόσο τον κ. Μητσοτάκη όσο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, πως θέλουν τις απολύσεις για «σαφώς ιδεολογικούς λόγους,  με την έννοια ότι να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στο δημόσιο».

Σχολίασε επίσης, δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη ότι ο κ. Τσίπρας το μόνο που μένει να υιοθετήσει «είναι και τα μπούγκα –μπούγκα του Μπερλουσκόνι», λέγοντας πως αν πάμε και στην κατάργηση του ύφους και του ήθους κυβερνητικών εκπροσώπων, «καταλαβαίνετε ότι θα είναι κακή εξέλιξη».