Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τη διαφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη και Λοβέρδου όσον αφορά στην διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στα ΑΕΙ εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Η Σοφία Βούλτεψη τόνισε πως ο υπουργός Παιδείας είναι έμπειρος και πως σωστά δόθηκε η παράταση έτσι ώστε να έχει υπόψη του τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης.

«Θα βρεθεί λύση. Δεν είναι να κατανοήσει, ο κ. Λοβέρδος. Γνωρίζει ότι υπάρχει το υπέρτατο καλό. Υπάρχει το μείζον, το γνωρίζει αυτό. ΄Εχει διοικήσει. Ποιο είναι το υπέρτατο καλό της χώρας; Αυτό: Να επιβιώσει η χώρα, να υπάρχει» δήλωσε η κυρία Βούλτεψη.

Όσον αφορά στα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών η κυρία Βούλτεψη είπε πως οι εικόνες αυτές δεν ευχαριστούν κανέναν και πως ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα από την πρώτη στιγμή και διατάχθηκε η ΕΔΕ.

Σύμφωνα πάντως με την κυβερνητική εκπρόσωπο το περιστατικό αυτό ήταν μεμονωμένο καθώς τα τελευταία χρόνια πάνω από 160.000 αστυνομικοί κινήθηκαν στη χώρα χωρίς να υπάρξουν τέτοια περιστατικά.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό η κυρία Βούλτεψη τόνισε πως ο στόχος που είναι να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση και να προχωρήσει στην ανάπτυξη, δεν αλλάζει. Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπενθύμισε την δέσμευση του πρωθυπουργού για αποκατάσταση των αδικιών τονίζοντας πάντως πως αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.