Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Στις αρχές της εβδομάδας, οι εικόνες αστυνομικών να χτυπούν τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έκαναν για μια ακόμη φορά τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν το κοινό αίσθημα.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία δεν τους επιτρέπει να γυρίσουν στις δουλειές τους, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής τους, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν, με τους άνδρες των ΜΑΤ να μη διστάζουν να τις χτυπήσουν. Και δεν είναι η πρώτη φορά...

Εδώ και μήνες, που οι καθαρίστριες διεκδικούν με κάθε τρόπο τις δουλειές τους, αυτές που έχασαν εν μία νυκτί, έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις από τα ΜΑΤ, έχουν τραυματιστεί, έχουν ξενυχτήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν προχωρήσει σε κατάληψεις και σε πορείες διαμαρτυρίας... Και δεν το βάζουν κάτω, παρόλο που η Δικαιοσύνη δεν είναι με το μέρος τους.

Ύστερα από την πρόσφατη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος τους, μπορεί να ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο και να έγιναν πρωτοσέλιδο στη διεθνή έκδοση των New York Times, ωστόσο ο αγώνας τους είναι συνεχής και αδιάκοπος, ακόμη και όταν οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές δεν είναι εκεί.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του αγώνα των απολυμένων καθαριστριών μέσα από φωτογραφίες.

 

* Φωτογραφίες από Eurokinissi