Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος παρευρίσκεται στις κατανυκτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται χθες και σήμερα στη Μήλο, παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, για την επίσημη ανακήρυξή της ως «Ιεράς Νήσου».

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή όχι μόνο για τη Μήλο και τις Κυκλάδες, αλλά και για όλη την Ελλάδα, καθώς οι κατακόμβες της Μήλου, αυτό το ανεκτίμητης αξίας πρωτοχριστιανικό μνημείο, καθιερώνει το νησί σε παγκόσμιο Προσκυνηματικό Κέντρο και ενισχύει την εικόνα της χώρας μας ως εστία διεθνούς πνευματικής ακτινοβολίας» δήλωσε μεταξύ άλλων. 

«Η αρμονική συνεργασία Πολιτείας, Ιεράς Συνόδου, της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και τοπικής αυτοδιοίκησης, ξεκινώντας το 2009 επί κυβέρνησης Καραμανλή, ολοκληρώνει σήμερα επί κυβέρνησης Σαμαρά την αναγνώριση της Μήλου ως «Ιεράς Νήσου», με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία και την προβολή των μεγάλης ιστορικής, θεολογικής και εθνικής αξίας θησαυρών που βρίσκονται στα σπλάχνα του νησιού» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

«Από σήμερα, οι κατακόμβες της Μήλου ανήκουν και ενισχύουν αυτό το αξιακό οπλοστάσιο του ελληνισμού» υποστήριξε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιτελεί ουσιαστικά μια εθνικά υπεύθυνη αποστολή για τη σωτηρία της χώρας με σημαντικά οικονομικά επιτεύγματα, με δύσκολες αλλά αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σε αυτόν τον αγώνα της αντλεί δύναμη και από τη κιβωτό των διαχρονικών αξιών και αρχών του ελληνισμού και της ορθοδοξίας» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.