Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Η κοινή γραμμή Βενιζέλου-Λοβέρδου για τις απολύσεις στο υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωθηκε.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως αυτό το θέμα μπορεί να τους δώσει ξανά επαφή με το παραδοσιακό τους ακροατήριο, τους δημοσίους υπαλλήλους.

Στο υπουργείο Παιδείας οι απολύσεις πάνε πίσω, η κατάσταση με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έχει ξεφύγει και έως το τέλος του έτους η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να κάνει άλλες 15.000 απολύσεις.

Φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επείσθη από τον Ανδρέα Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ θα δει το θέμα πολιτικά και συνολικά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η κατάσταση δεν κάνει καλό στην κυβέρνηση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν μόνο το θέμα των απολύσεων.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να λειανθεί το θέμα με τις απολύσεις. Με λίγα λόγια ο ένας κυβερνητικός εταίρος θα ζητήσει να υπάρξει εκ νέου συζήτηση με την τρόικα για το θέμα των απολύσεων.

Κάποιοι σχολιάζουν πως και στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν πάρει απόφαση πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι εκλογική οπότε θέλουν να πάνε στις κάλπες χωρίς αναταραχές και χωρίς κόσμο στους δρόμους να διαμαρτύρεται επειδή χάνει τη δουλειά του.

Επίσης υπάρχει και η εκτίμηση πως με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει δύο περιφέρειες και κάποιους δήμους τότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει το θέμα των απολύσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση οπότε θέλουν να ξανασυζητήσουν το θέμα με τους τροϊκανούς οι οποίοι προφανώς θα ζητήσουν ισοδύναμα. Και ακριβώς εδώ μπαίνει το θέμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.