Νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εξελέγη από το 4ο Εθνικό Συμβούλιο ο Γιάννης Μοίρας.

Ο 45χρονος πολιτικός επιστήμονας εξελέγη στο δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας 67 ψήφους έναντι 43 ψήφων που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος Θανάσης Μπέλτσος, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα.

Συνολικά ψήφισαν 123 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, εκ των οποίων βρέθηκαν 9 λευκά, και 4 άκυρα, ενώ καταμετρήθηκαν 110 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον Γιάννη Μοίρα, και σε δήλωσή του επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ευρύτερες συνεργασίες με άλλα κόμματα το αντιμνημονιακού χώρου, και πρόσωπα, ανεξάρτητα και τόνισε ότι το μήνυμα που έλαβε το κόμμα απο τη βάση είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού μετώπου.

Μέτωπο το οποίο θα συγκροτηθεί «με συνεργασίες με όλα τα πατριωτικά και δημοκρατικά κινήματα, προκειμένου να έχουμε την κυβερνητική πρόταση απέναντι στη συστράτευση των δυνάμεων της συμπολίτευσης που κυβερνά σήμερα αλλά και της αντιπολίτευσης η οποία υπαναχώρησε στις εντολές του κ. Γιούνκερ», όπως είπε ο κ.Καμμένος.

Ο νέος Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Ιδρυτική μας Διακήρυξη οι θέσεις μας και το πρόγραμμά μας, η συνέπειά μας και το ψυχικό και πολιτικό σθένος του προέδρου Πάνου Καμμένου, είναι τα εχέγγυα, ότι ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να εμπιστεύεται τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Απο εδώ και εμπρός μόνο δουλειά στο κίνημα και καθημερινός αγώνας στην κοινωνία».

Το προφίλ του νέου γραμματέα των ΑΝ.ΕΛ.

Γεννημένος 28 Ιουνίου 1969. Μεγαλωμένος σε Πειραιά και Νίκαια. Απόφοιτος Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά στην οποία εισήχθην με εξετάσεις. Καταγωγή από Λακωνία (Ρηχιά) και Μικρά Ασία. Παντρεμένος με τη Σοφία Γεωργακάκου, λογοθεραπεύτρια, Κορυδαλιώτισσα με καταγωγή από Μάνη. Με δύο μικρούς γιους, 8 και 4 ετών.

Πανεπιστημιακές σπουδές:

Σπουδές με υποτροφία σε Ηνωμένες Πολιτείες και Μεγάλη Βρετανία. Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών, με ειδίκευση Διεθνείς Σχέσεις, Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (1993) και Μεταπτυχιακό στην Πολιτική και Εκλογική Συμπεριφορά, Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (1997).

Επαγγελματική εμπειρία: Δημοσιογράφος για μία 10ετία. Αρχισυντάκτης στην ημερήσια εφημερίδα «Πρωινή» Νέας Υόρκης σε ηλικία 24 ετών. Πολιτικός αναλυτής στην «Εθνική Ελληνική Τηλεόραση» στις ΗΠΑ σε ηλικία 25 χρόνων. Διευθυντής στο περιοδικό «Ρίζες» την ίδια περίοδο και αρθρογράφος - αναλυτής στο περιοδικό «Εσείς». Πολιτικός - διπλωματικός συντάκτης στο κανάλι New Tempo στην Ελλάδα και συντάκτης - αναλυτής διεθνών πολιτικών θεμάτων στην εφημερίδα «Ακρόπολις». Επί μία 12ετία σύμβουλος Πολιτικής και Εταιρικής Επικοινωνίας στον Ιδιωτικό Τομέα στην Ελλάδα.

Πορεία στην Πολιτική:

Εκλεγμένο μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής και Εθνικού Συμβουλίου στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ από τον Ιούνιο του 2013 και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού την περίοδο 2012-13. Παλιότερα, αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος και Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας (2004-09). Επίσης, εκπρόσωπος της ΝΔ στο Πολιτικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στην Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Δημοκρατικής Ένωσης (2004-09). Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τον συνδυασμό «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο» του Παύλου Χαϊκάλη στις τελευταίες εκλογές (2014), επιτυγχάνοντας το υψηλότερο ποσοστό 9,23%. Εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής από την Ενότητα Πειραιά. Δράσεις και δραστηριότητες: Δύο φορές πρόεδρος του «Αριστοτέλη», Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης. Συνιδρυτής και εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων στις ΗΠΑ. Εθελοντής στην επιτροπή «Δικαιοσύνη για την Κύπρο» της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα. Μέλος της Αντιναζιστικής Λίγκας της Μεγάλης Βρετανίας.