Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Ανάσα πήρε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταλήγοντας με τον Αντώνη Σαμαρά σε μία συμβιβαστική φόρμουλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που ικανοποιεί όλες τις πλευρές και κυρίως μειώνει την ένταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Βενιζέλος δεν είχε να διαχειριστεί μόνο την μίνι κυβερνητική κρίση μεταξύ των υπουργών διοικητικής μεταρρύθμισης και παιδείας αλλά και την γκρίνια στελεχών του που "στράβωσαν" όταν αντελήφθησαν ότι συντάσσεται με τον Ανδρέα Λοβέρδο αρχικώς σε μία αμετακίνητη γραμμή. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε χθες το απόγευμα στο γραφείο του τον κ. Λοβέρδο και μαζί αναζήτησαν την λύση που προτάθηκε στην συνέχεια στον πρωθυπουργό κι έγινε δεκτή. Εξ αυτού του λόγου ο υπουργός Παιδείας εμφανιζόταν αργότερα εξαιρετικά ικανοποιημένος από το περιεχόμενο της συμφωνίας. Μ' αυτόν τον τρόπο ούτε πίσω κάνει, ούτε την εικόνα του τσαλακώνει και το όλο θέμα παραπέμπεται σε  αξιολόγηση από ανεξάρτητη αρχή, ενώ συγχρόνως ικανοποιείται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά και η Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία είχε διαμαρτυρηθεί στον κ. Βενιζέλο για την απότομη στροφή του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της διαθεσιμότητας. 

Το πρωί ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να μαζευτούν στο γραφείο του ώστε να δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις και για την φιλοσοφία του κόμματος ως κυβερνητικού εταίρου και για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός. 

Στο ραντεβού με τους υπουργούς έχει προσκληθεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος