Το καλό φαγητό και η ελληνική κουζίνα αποτελούν παράδοση στην οικογένεια Μητσοτάκη. Τα ντολμαδάκια της Μαρίκας κατάφερναν να «γοητεύσουν» και τους πιο δύσκολους συνομιλητές των πολιτικών μελών της οικογένειας... 
 
Στα χνάρια αυτά και γνωρίζοντας καλά τις ίντριγκες του παρασκηνίου, η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται να συνεχίζει επάξια την οικογενειακή παράδοση αυτή τη φορά προσπαθώντας όχι μόνο να προωθήσει την υποψηφιότητά της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά να «πάρει» και συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. 
 
Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να αποσπάσει από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την υπόσχεση πως εκείνη θα είναι η επόμενη ελληνίδα ευρωπαία Επίτροπός, θέση για την οποία ερίζουν ακόμη και σήμερα πολλοί. 
 
Έπειτα από αυτό όμως δεν μένει εκεί... Φαίνεται πως τα δίνει όλα ώστε να πετύχει και το επιθυμητό χαρτοφυλάκιο... αυτό της Ενέργειας
 
Φήμες και σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο για ένα πολύ «εκλεκτό» δείπνο που παρέθεσε στο σπίτι της με ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας αλλά και με επίτιμο καλεσμένο εκτός από τον πατέρα Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον πρόεδρο του Αϊζερμπαϊτζάν
 
Οι κινήσεις αυτές της Ντόρας Μπακογιάννη- που εκτείνονται και εκτός των τειχών της χώρας- θεσμικά αλλά και εξωθεσμικά- όπως το να συναντηθεί με τον Αζέρο πρόεδρο πριν από τον Πρωθυπουργό- έχουν προκαλέσει σύμφωνα με πληροφορίες τη δυσφορία  κυβερνητικών παραγόντων που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις μεμονωμένες κινήσεις και την αυτονομία με την οποία κινείται ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ελίτ η πρώην υπουργός. 
 
Όπως εκτιμάται από κυβερνητικούς παράγοντες η μέθοδος αυτή έχει ως σκοπό να εκβιάσει αποφάσεις κάτι το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα αρεστό. 
 
Η κυρία Μπακογιάννη πάντως φαίνεται αποφασισμένη να πετύχει τον στόχο της, επιστρατεύοντας και τις γερμανικές «γνωριμίες» και προσπαθώντας να βγάλει από το παιχνίδι τον όποιο πιθανό αντίπαλο.