Επαφές θα έχουν το μεσημέρι της Τρίτης επί πορτογαλικού εδάφους ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι δύο άνδρες, στην πρώτη επαφή μετά τις διπλές κάλπες και τον ανασχηματισμό, στις 13.00 θα έχουν επαφές στο πλαίσιο γεύματος με στελέχη του ΕΛΚ. Στο γεύμα θα είναι και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και ο γενικός γραμματέα του ΕΛΚ.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας

Στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν. 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά. Θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στην χώρα μας τονίζοντας ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης που στοίχισαν στην ανάπτυξη και επέφεραν μείωση του βιοτικού επιπέδου η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης ενώ το 2014 θα κλείσει με, έστω και μικρό, θετικό ρυθμό ανάπτυξης.