Τον απολογισμό των πεπραγμένων του απέστειλε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης στην επιστολή του οι δράσεις της τελευταίας διετίας συνεισέφεραν για να μπουν τα θεμέλια για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης από τον απολογισμό προκύπτει ότι:

- η χώρα έφτασε στην 3η  θέση στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ ενώ ήταν στη 18η  το 2012,
- η επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα, έφτασε στο παρά πέντε για να ολοκληρωθεί αμέσως μετά από το ΥΠΟΜΕΔΙ,
- το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο έγινε πραγματικότητα, παρά τις αρχικές αντιδράσεις της Τρόικα,
- δόθηκε μόνιμη λύση στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με προστασία των δανειοληπτών και μπήκαν οι βάσεις για το λεγόμενο «ιρλανδικό μοντέλο»,
- θεσπίσαμε ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, με λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και διπλασιασμό των εκπτωτικών περιόδων,
- προχωρήσαμε στην άρση θεσμοθετημένων καρτέλ με βάση την σχετική μελέτη και την τεχνογνωσία του ΟΟΣΑ,
- υιοθετήσαμε ένα ριζοσπαστικό νόμο πλαίσιο για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων,
- η ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε κατά 28 θέσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια σύμφωνα με την έκθεση «Doing Business» της
Παγκόσμιας Τράπεζας, 
- ενώ σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ «Going for Growth», η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών – μελών του Οργανισμού στις μεταρρυθμίσεις, γεγονός στο οποίο είχε σημαντική συμβολή το Υπουργείο Ανάπτυξης.

«Το έργο αυτό εξάλλου δεν είναι μόνο δικό μου και των συνεργατών μου, αλλά και δικό σας, καθώς σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε αποφάσεις που μαζί λάβαμε στο Κοινοβούλιο. 
Γι’ αυτό και θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συνεργασία και τη στήριξη πολλών δύσκολων αποφάσεων που ήταν όμως αναγκαίες για την πατρίδα μας. 
Σήμερα που, μετά από 6 χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα πατάει ξανά γερά στα πόδια της και μπαίνει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η προσπάθεια που κάναμε άξιζε τον κόπο» κατέληξε.

Διαβάστε ΕΔΩ τον απολογισμό του υπουργού Ανάπτυξης