Ενοχλημένος εμφανίζεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς οι στρατηγοί της Άγκυρας συνεχίζουν τις προκλήσεις στο Αιγαίο παρά τα όσα συμφώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, πριν από λίγες εβδομάδες, στις Βρυξέλλες. Χτες τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη προέβησαν και πάλι σε μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου μας και το απόγευμα σε συνάντηση που υπήρξε στο Πεντάγωνο, μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αποφασίστηκε η ελληνική κυβέρνηση να σταλεί ηχηρό μήνυμα στους γείτονες. Να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Αη Στράτη και να τονιστεί με τον τρόπο αυτό η ελληνική κυριαρχία στο συγκεκριμένο ακριτικό νησί.

Το ελικόπτερο θα μεταφέρει εκεί, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο , τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά και άλλους αξιωματούχους. Το εξωφρενικό είναι ότι ακόμα και η επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο τα Θεοφάνια στο Καστελόριζο προκάλεσε εκνευρισμό στην Τουρκία που «απάντησε» με προκλήσεις.

Εκτός από τη νήσο Αη Στράτη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου θα επισκεφτούν και την επίσης ακριτική Λήμνο. Ήδη έχουν ξεκινήσει στις μονάδες του νησιού οι προετοιμασίες για την υποδοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας και των αρχηγών. Το ταξίδι αυτό προγραμματίζεται για μεθαύριο Πέμπτη. 

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς επισκέφτηκε με ταξίδι «αστραπή» τις μικρές ακριτικές νήσους.

Γ. Κοκ.