Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Μεγαλώνει ο αριθμός των υπουργών του ΠΑΣΟΚ που αρχίζουν και αντιστέκονται στο θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο που διαμήνυσε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι "εγώ δεν θα κάνω το κακό παιδί για να το παίζουν κάποιοι άνετοι" σε σχέση με τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια βγήκε χθες και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης να δηλώσει ότι «δεν είναι μονόδρομος η διαδικασία των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων, αρκεί να υπάρξει πολιτική απόφαση για αλλαγές στο δημόσιο». Ωστόσο πρόσθεσε ότι εάν γίνουν κι άλλες απολύσεις στα λεωφορεία θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι το θέμα των απολύσεων πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό του και ότι ακολούθως η κυβέρνηση θα πρέπει παρουσιάζοντας τα απαραίτητα στοιχεία να απευθυνθεί στην τρόικα και να ζητήσει χαλάρωση του προγράμματος. Όμως, δεν δείχνει βέβαιος ότι οι δανειστές μας είναι έτοιμοι να δεχτούν τις αντιπροτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Γι' αυτό και πιστεύει ότι στον χορό της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να μπει και η αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της. Ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τα μηνύματα και των ευρωεκλογών και απευθυνόμενη στους εταίρους να επιμείνει ότι ο κόσμος ζητάει ανάπτυξη και σταθερότητα και όχι σύγκρουση με κοινωνικές ομάδες μέσω της διαθεσιμότητας. 

Η κόντρα Μητσοτάκη-Λοβέρδου έληξε χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό κόστος όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φοβάται ότι το θέμα θα εμφανιστεί εκ νέου και θα οδηγήσει σε αδιέξοδο.  

Γι' αυτό και χθες ζήτησε από την Εύη Χριστοφιλοπούλου να τού συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και να τού κάνει εισήγηση ούτως ώστε το θέμα να συζητηθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Η υφυπουργός αποκρίθηκε θετικά ωστόσο άφησε και μία μπηχτή λέγοντας: "Πιστεύω ότι καλό θα ήταν όταν πηγαίνετε στο Μαξίμου για θέματα του υπουργείου να φωνάζετε κι εμένα".