Με τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς», Άρη Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:

«Είχα σήμερα την δυνατότητα να κάνω την πρώτη ουσιαστική συζήτηση με τον Δήμαρχο της Αθήνας. Τον διαβεβαίωσα ότι ο θεσμικός ρόλος που μου ανέθεσαν οι Αθηναίοι της αντιπολίτευσης θα ασκηθεί δημιουργικά και κυρίως με βάση τις δύο αρχές που είχα προτάξει κατά την προεκλογική περίοδο. Την αρχή της σύνθεσης, στα μείζονα και σημαντικά αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και προέχει πάντα το καλό της Αθήνας. Και από την άλλη πλευρά την αρχή της όσο το δυνατόν διευρυμένης συμμετοχής των πολιτών στην λήψη των αποφάσεων. Υπ’ αυτήν λοιπόν την έννοια είμαστε πρόθυμοι και έχουμε όλη την καλή διάθεση να συμβάλλουμε με έναν στόχο. Το επόμενο διάστημα να είναι ένα στοίχημα για την Αθήνα εξωστρέφειας, ανάπτυξης και αισθητικής ώστε να αλλάξει όψη η καθημερινή ζωή των πολιτών στην Αθήνα. Με τις δικές μας δυνάμεις θα συμβάλλουμε στην κατεύθυνση αυτή και είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δημιουργικό».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης είπε:

«Είχα την ευχαρίστηση να δεχτώ στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τον κ. Σπηλιωτόπουλο και να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και τις στρατηγικές επιλογές που πρέπει να κάνει ο δήμος για την επόμενη πενταετία. Η κρίση που περνά η χώρα και οι επιπτώσεις της στην πρωτεύουσα, απαιτούν συναινέσεις και συγκλίσεις. Τα προβλήματα είναι τέτοιας έκτασης και έχουν τέτοιο βάθος που πρέπει να διασφαλίσουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συμφωνίες. Άλλωστε αυτό πιστεύω ότι ζήτησαν και οι Αθηναίοι με την ψήφο τους: ανταπόκριση στα προβλήματα της πόλης μέσα από ευρείες συναινέσεις και συμφωνίες».