Τους λόγους για τους οποίους άλλαξε την απόφαση για τον χρόνο έναρξης της σχολικής χρονιάς εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για αυξήσεις σε μισθούς.

«Αποφασίσαμε να κρατήσουμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα περσινά... Όταν παρέλαβα την περασμένη Τρίτη, το πρώτο θέμα που μου είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά τη διαθεσιμότητα, είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε, η νέα πολιτική ηγεσία, το πρόβλημα της καθυστέρησης έναν μήνα και πλέον της διενέργειας των μεταθέσεων, άρα πάει όλη η διαδικασία πίσω. Όταν καταφέρουμε να την τελειώσουμε και φτάσουμε στις αναπληρώσεις των κενών θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και υπερβολικά μεγαλύτερο αριθμό φέτος συνταξιοδοτήσεων» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σελίδα θα γυρίσει αλλά όχι μέσα από παροχές χρημάτων που δεν υπάρχουν» και σημείωσε: «Δεν έχουμε λεφτά για να κάνουμε αυξήσεις στους μισθούς στον δημόσιο τομέα, δεν υπάρχουν αυτά. Παροχική πολιτική δεν μπορεί να γίνει».