Σφοδρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την υποστήριξη από δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού, να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ΄ οίκον, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανοχή απέναντι σε δολοφόνους τρομοκράτες, καλώντας τον να διαχωρίσει τη θέση του και να κρατήσει αποστάσεις από τους δύο βουλευτές.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για εμπρηστικές δηλώσεις και προβοκατόρικη λογική, προσθέτοντας ότι την μεγαλύτερη τρομοκρατία την ασκεί η κυβέρνηση.

«Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους», σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης.

«Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να μην διαχωρίζει τη θέση του από βουλευτές που καταθέτουν σε ανοικτές δίκες υπερασπιζόμενοι τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία. Πρέπει να υπάρξει πολιτική καταδίκη ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε δολοφόνους. Δεν είναι δυνατόν με την ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να περνά στην κοινωνία η αντίληψη ότι η πολιτεία δεν τους συμπεριφέρεται με επιείκεια όταν αυτοί δολοφονούσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις και να καταδείξει ότι καταδικάζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος , με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του σωφρονιστικού συστήματος.

Οι αναφορές αυτές του κ. Τριαντάφυλλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ): «Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο κύριος Τριαντάφυλλος….»

Βασίλης Υψηλάντης (ΝΔ): «Δεν ακούγεται τίποτα ούτε για Αξαρλιάν ούτε για Μπακογιάννη…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Αυτό που ειπώθηκε από τον κύριο Τριαντάφυλλο αν είχε ειπωθεί από άλλον θα είχαν σηκωθεί και τα έδρανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά που τοποθετείται. Δεν συγχέει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις καταδίκες που βάλουν κατά της ζωής. Η τακτική ρίχνω λάδι στη φωτιά και στοχοποιώ κοινωνικούς πολιτικούς χώρους, έχει οδηγήσει στο να φτάνει η κυβέρνηση να αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν αθωωθεί 5 φορές και να τους λένε τρομοκράτες...»

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος: «Για τον κ. Ξηρό λέμε...»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αυτή είναι προβοκατόρικη λογική. Βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον κρατούμενο που αναφέρεστε και λέει ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή σύμβαση με τις συνθήκες κράτησης του. Λέτε η χώρα να την παραβιάζει; Αυτή είναι λογική που θα μας βρει αντίθετους…»

Β. Υψηλάντης: «Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους. Είναι υπερασπιστές τους. Είναι ντροπή…»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό ελληνικό λαό την ασκεί η δική σας κυβέρνηση. Αυτή η εμπρηστική δήλωση είναι απαράδεκτη, είναι ηθελημένα προβοκατόρικη. Εμείς ούτε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποχωρήσουμε ούτε θα χάσουμε την πυξίδα μας. Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές, σε αυτούς που συμπράττετε…»

Β. Υψηλάντης: «Είναι εμφυλοπολεμικές τακτικές αυτές που θέλει να επαναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου. Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να μιλήσουν…»

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Σας όρισαν εσάς εκπρόσωπο τους; Αυτό το λαϊκισμό οι συνήγοροι των θυμάτων δεν τον είχαν ποτέ…»

Β. Υψηλάντης: «Εσείς λαϊκίζετε…»

Ζ Κωνσταντοπούλου: «Εσείς φέρατε την χώρα σε αυτή την κατάσταση…»

Β. Υψηλάντης: «Μέχρι εκεί φτάνει το ηθικό πολιτισμικό σας δίκαιο…».

Αντιπαράθεσης... συνέχεια  

Η κόντρα ωστόσο όχι μόνο συνεχίστηκε αλλά κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο. Ο κύριος Τριαντάφυλλος επέμεινε στις κατηγορίες του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται δολοφόνους τρομοκράτες, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Κανένα στέλεχος δημοκρατικού κόμματος τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχει πάει ποτέ υπερασπιστής κανενός τρομοκράτη».

Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για σπίλωση και κατασυκοφάντηση ενός πολιτικού χώρου. «Είναι ανιστόρητα αυτά που είπατε. Να σας υπενθυμίσω ότι με το πρόσχημα τη μάχη κατά της τρομοκρατίας έγιναν και πολιτικές διώξεις και πολιτική λασπολογία και σε δικά σας μέλη και υψηλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Άξιος ο μισθός σας. Είστε άξιος συνεργάτης των πρωτεργατών αυτής της σπίλωσης» σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Αυτά που λέτε θυμίζουν τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής» αντέτεινε ο κ. Τριαντάφυλλος.

«Διαστρεβλώνετε τα γεγονότα και λασπολογείτε» συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι απαράδεκτο πολιτικά να καλύπτετε πολιτικά την υπεράσπιση τρομοκράτη» επέμεινε ο κ. Τριαντάφυλλος και πρόσθεσε: 

«Ποτέ δεν σας άκουσα να καταδικάζετε τη Χρυσή Αυγή όταν όλος ο πολιτικός κόσμος στέκεται απέναντι της».

«Εσείς υποδαυλίζετε τη Χρυσή Αυγή» απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις πυροσβεστικές προσπάθειες του προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης, Μιχάλη Ταμήλου, οι δύο βουλευτές συνέχισαν τους λεκτικούς διαξιφισμούς μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης.