Σε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» προχώρησε ο νέος επικεφαλής του ΣΟΕ Χριστόδουλος Στεφανάδης έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει πως στο άρθρο του «αναπτύχθηκαν οι διαφορετικές εναλλακτικές πιθανότητες και σενάρια για τη μελλοντική πορεία της ελληνικής οικονομίας, με βάση τα δεδομένα εκείνης της περιόδου».

«Σήμερα, 3 χρόνια αργότερα, μετά τη θεαματική δημοσιονομική προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, ο δρόμος για την ανάκαμψη και την μελλοντική ευημερία της Ελλάδας είναι απαρέγκλιτα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και, φυσικά, με νόμισμα το Ευρώ.  Αυτό ήταν και το βασικό σενάριο που αναπτύχθηκε στο τότε άρθρο.  Η Ελλάδα πέτυχε αυτό που θεωρούσα ως την προτιμητέα λύση», σημειώνει ο κ. Στεφανάδης και προσθέτει:

«Το σενάριο της “συντεταγμένης επιστροφής στη δραχμή” δεν ήταν το προτιμητέο. Εξηγούσα ότι θα ήταν φρόνιμο να εξεταστεί σε περίπτωση που η Ελλάδα αδυνατούσε να ακολουθήσει την πορεία της εσωτερικής υποτίμησης, που τελικά ακολούθησε.  Διαφορετικά, θα είχαμε υποστεί μια απότομη και άρον-άρον εκδίωξη της χώρας μας από την Ευρωζώνη, με κλείσιμο των τραπεζών, πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας και δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου».

«Συμφωνώ με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και συντάσσομαι απόλυτα με τις επιλογές της Κυβέρνησης», καταλήγει ο κ. Στεφανάδης.