Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Εδώ και μέρες εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τους πιθανούς «Τσιριμώκους» ανάγοντας το σημερινό πολιτικό σκηνικό στα ταραγμένα χρόνια του 1965.  
Εντός ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν τους Τσιριμώκους για να προλάβουν τις εξελίξεις και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ τους αναζητούν για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις εκείνες που θα οδηγήσουν στον μαγικό αριθμό των 180 ψήφων για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας
 
Και αν και η ονοματολογία είναι πλούσια... ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στη θέση ότι δεν πρόκεται να στηρίξει καμίά υποψηφιότητα ώστε να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση ενώ στη Συγγρού αναζητούν το όνομα εκείνο που θα φέρει προ τετελεσμένου την Κουμουνδούρου και θα υποχρεωθεί να το στηρίξει. 
 
Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένα από αυτά τα πρόσωπα ωστόσο πέρα από το γεγονός ότι δύσκολα θα δεχόταν ο ίδιος το πιο βέβαιο είναι ότι ακόμα και τον Γλέζο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον ψήφιζε. 
 
Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως ακόμα και τον Τσίπρα (!) να προτείνει η ΝΔ δύσκολα θα τον ψηφίσει η Κ.Ο. του. 
 
Από την άλλη υπάρχει η αίσθηση ότι σε περίπτωση που η εκλογή ή καλύτερα η μή εκλογή είναι οριακή και λείπουν δύο τρεις ψήφοι τότε αυτοί μπορούν να αλιευτούν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας μάλιστα με νόημα πως η ψηφοφορία είναι μυστική. 
 
Υπολογίζοντας όλα τα δεδομένα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έριξε χθες στο τραπέζι και το όνομα του Νίκου Κωνσταντόπουλου: πολιτικού προσώπου που ναι μεν προέρχεται από την Αριστερά ωστόσο τυγχάνει ευρείας αποδοχής και από άλλους πολιτικούς χώρους, τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ. 
 
Μια τέτοια υποψηφιότητα θα μπορούσε ενδεχομένως να «διαρρήξει» την ούτως ή αλλιώς όχι και τόσο «μπετοναρισμένη» κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με διαρροές που θα στηρίξουν τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. 
 
Από εδώ και πέρα τα ονόματα που θα ακουστούν πολλά και οι εκπλήξεις ακόμα περισσότερες...