Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στην κόψη του ξυραφιού εξακολουθεί να κινείται το ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να σταθμίσει πόσο προοδευτικό πρέπει να είναι το στίγμα της κυβέρνησης την ώρα που η χώρα καλείται να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές. Κοινώς, η Χαριλάου Τρικούπη επιδίδεται σε επικίνδυνες ασκήσεις ισορροπίας μεταξύ ελεγχόμενου λαϊκισμού και φανατικών μεταρρυθμίσεων. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προσπαθήσει να εξηγήσει την νέα γραμμή του ΠΑΣΟΚ κυρίως στους υπουργούς του όμως και ο ίδιος δεν ξέρει μέχρι ποίου σημείου θα πρέπει να τραβήξει το σχοινί απέναντι στην τρόικα ζητώντας χαλάρωση του προγράμματος των απολύσεων. 

Από την άλλη δεν θέλει να διακινδυνεύσει την εφαρμογή του συνόλου των απολύσεων στον δημόσιο τομέα φοβούμενος ότι θα δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές και ένα γενικευμένο κλίμα φοβίας και ανασφάλειας σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Για την ακρίβεια δεν θέλει καν να σκέφτεται ότι θα υπάρξει νέα σύγκρουση κυβέρνησης και κοινωνίας. 

Γι' αυτόν τον λόγο και το χατίρι του Ανδρέα Λοβέρδου κάνει, ο οποίος χθες είπε ότι επειδή έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό δύσκολα θα τον εφαρμόσει "εάν δεν γυρίσουμε σελίδα" και για τις απόψεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ότι δεν είναι αναγκαίες οι απολύσεις κάνει τα στραβά μάτια.  

Παράλληλα όμως διαπιστώνει ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει και διαμορφώνεται το λεγόμενο λόμπι των "αντιλαϊκιστών". Την αρχή έκανε η Χριστοφιλοπούλου, ακολούθησε ο Χρήστος Πρωτόπαπας και μετά βγήκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. Στελέχη που δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ να θέσει με αιφνιδιαστικές κινήσεις σε αμφιβολία την φερεγγυότητα της χώρας έναντι των δανειστών. 

Ισορροπία τρόμου δηλαδή...