Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Στο Μέγαρο Μαξίμου καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες επιστολές  αλλά και μέιλ από πολίτες με παραλήπτη τον Αντώνη Σαμαρά.

Οι επιστολές περιέχουν συνήθως προβλήματα των πολιτών στην επαρχία και όχι μόνο και συνήθως ζητούν την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Θα περίμενε κανείς ότι με τον φόρτο εργασίας που έχει ο πρωθυπουργός δεν θα προλάβαινε να ασχοληθεί και με το διάβασμα των επιστολών αυτών. Κι όμως δεν είναι έτσι αφού ο κ Σαμαράς έχει πλήρη εικόνα για το τι του ζητούν οι πολίτες στις επιστολές που του αποστέλλουν. 

Έχει σημασία να εξετάσουμε το περιεχόμενο αυτής της αλληλογραφίας των πολιτών με τον πρωθυπουργό. Πληροφορίες του newpost αναφέρουν ότι οι επιστολές αυτές μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες. 

Η πρώτη έχει να κάνει με καταγγελίες και προβλήματα της καθημερινότητας κυρίως από κατοίκους της επαρχίας που ζητούν την παρέμβασή του για επισπευσθεί για παράδειγμα η κατασκευή ενός έργου ή για να δοθούν χρήματα για να ολοκληρωθούν έργα που έχουν μείνει ανενεργά πολλά χρόνια. Μια πολύ σημαντική κατηγορία επιστολών είναι αυτές που ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά μείωση της φορολογίας και ελάφρυνση των βαρών. Οι πολίτες σε αυτές τις επιστολές δεν μένουν μόνο στην διαπίστωση του προβλήματος αλλά προτείνουν και λύσεις στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι όποιοι έχουν άποψη για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων, του εθνικού συστήματος υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του δημοσίου. Γνώμη εκφράζουν οι Έλληνες  επιστολογράφοι και για το μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης αλλά και για τα λουκέτα στα μαγαζιά στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας. 

Η δεύτερη κατηγορία επιστολών είναι αυτές που έχουν αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα και αφορούν δύο θέματα. Το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και της κεντροδεξιάς και την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ

Όσοι γράφουν στον πρωθυπουργό για την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν κυρίως τις διαφωνίες και τις εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και εφιστούν την προσοχή του πρωθυπουργού. Κάποιοι όμως βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος και καταλογίζουν στον Αντώνη Σαμαρά λάθος το γεγονός ότι συγκυβερνά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ

Δεν είναι λίγοι και οι ψηφοφόροι της ΝΔ που απευθύνονται μέσω επιστολών στον Αντώνη Σαμαρά και του ζητούν αλλαγές στο κόμμα και ενώ κάποιοι  ζητούν να επιστρέψουν στη ΝΔ στελέχη που έχουν φύγει. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει τις διεργασίες για την επανένωση της κεντροδεξιάς ενώ κάποιοι εκτιμούν ότι ΝΔ θα πρέπει να διευρυνθεί τόσο προς το κέντρο όσο και προς τα δεξιά της. 

Τέλος υπάρχει και μια μερίδα πολιτών που ζητούν από τον πρωθυπουργό να επιτίθεται περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην επιτρέπει στον Αλέξη Τσίπρα να τον κατηγορεί ως φιλογερμανό ή λιποτάκτη από τη βουλή ενώ δηλώνουν βέβαιοι ότι σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. 

Κλείνοντας πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει και μια κατηγορία επιστολών που οι πολίτες διαφωνούν πλήρως με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και ζητούν από τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου.