«Οποιοσδήποτε βουλευτής και οποιοσδήποτε διαθέτων ένα δημόσιο αξίωμα θα πρέπει να υπερασπίζεται το δικαίωμα όλων των ανθρώπων και πολύ περισσότερο των κρατουμένων που είναι σε μια δεινή θέση, για αξιοπρεπείς συνθήκες, για σεβασμό στην προσωπικότητα τους και υπεράσπισης της σωματικής και ψυχικής υγείας», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε και με συνέντευξή του στον Real FM, με αφορμή το γεγονός ότι μαζί με τη Βασιλική Κατριβάνου, κατέθεσε υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξήρου για κατ΄οίκον νοσηλεία λόγω προβλημάτων υγείας.

«Εγώ και η κυρία Κατριβάνου, επιπλέον, είμαστε μέλη της επιτροπής παρακολούθησης του σωφρονιστικού συστήματος, της Βουλής. Εγώ είμαι και αντιπρόεδρος, μάλιστα, και έχουμε πάει σε πάρα πολλές υποθέσεις» πρόσθεσε.

«Για τον κ. Λαυρεντιάδη, σε πρόσφατη επίσκεψη την οποία είχαμε κάνει στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, και τον επισκεφθήκαμε και συζητήσαμε μαζί του και κάναμε προτάσεις και παρεμβάσεις ώστε να αλλάξει ο κώδικας. Δεν μας ζήτησε όμως κανένας να πάμε μάρτυρες, αν μου το ζητούσαν, θα πήγαινα».

Τέλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα φλερτ με τη 17Ν. «Η δήλωση που βγάλαμε χθες με την κυρία Κατριβάνου αναφέρει ότι θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό. Θα πήγαινα και για τον Ιωαννίδη και για χρυσαυγίτη και για Κασιδιάρη και για οποιονδήποτε».