Μήνυμα ότι «θα εφαρμοστεί ο νόμος» έστειλε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σχετικά με την πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους για την εφαρμογή του νόμου σχετικά με τις συγκεκριμένες περιοχές όπου θα εφαρμοστεί η πιλοτική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ αναφέρεται πως σε συνάντηση του προέδρου της Β. Κορκίδη με τον νέο υφυπουργό, ο κ. Γιακουμάτος διαβεβαίωσε την ΕΣΕΕ ότι οι τρεις περιοχές όπου θα παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου θα είναι αμιγώς τουριστικές και νησιωτικές. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ηγεσία εξετάζει αυτήν τη λύση, δεδομένου ότι στο Μνημόνιο δεν υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένες περιοχές.

Σε σημερινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, σημείωσε ότι ο Νόμος 4254 αναφέρεται σε τρεις περιοχές και όχι σε τρεις περιφέρειες και επτά περιοχές. Σύμφωνα με τον ίδιο «το θέμα των Κυριακών δεν έκλεισε ποτέ».

Για να συμπληρώσει ότι η πρόταση για τρεις περιφέρειες και επτά περιοχές είναι του υπουργείου Ανάπτυξης και όχι του ΔΝΤ. Πάντως το θέμα των Κυριακών αλλά και άλλα θέματα του εμπορικού κόσμου, όπως η 24ωρη λειτουργία κάποιων εμπορικών αλυσίδων, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του νέου υπουργού Ανάπτυξης κ. Δένδια στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 2 Ιουλίου.