«Η προκλητική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε τρομοκράτες που εν ψυχρώ αφαιρούν ανθρώπινες ζωές ξεπερνά πλέον κάθε όριο και καταντά αποκρουστική» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη εξαπολύνοντας ολομέτωπη επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση με τον Σάββα Ξηρό.

«Οι βουλευτές του δεν περιορίστηκαν στην "ανθρωπιστική", όπως την αποκάλεσαν, παρέμβασή τους στη Δικαιοσύνη, υπέρ του αιτήματος Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία, αλλά από χθες επιδίδονται σε όργιο αποτροπιαστικών δηλώσεων εντός και εκτός κοινοβουλίου, απαξιώνοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού, προκαλώντας το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών και παρέχοντας κοινοβουλευτική και πολιτική νομιμοποίηση στη βία» είπε, προσθέτοντας:

Μέσα στο κοινοβούλιο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, απενοχοποίησε την τρομοκρατία, λέγοντας ότι «την μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό λαό την ασκεί η κυβέρνηση».

Και μιλώντας στον Real Fm, ο βουλευτής Τάσος Κουράκης δεν δίστασε να επαναλάβει επί λέξει ότι «θα μπορούσαμε να υπερασπιστούμε βιαστή, χουντικό»!

Η Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι μετά από αυτό, «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απολογηθεί και στα θύματα των βιαστών…».