Μία νέα σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε από χθες με αφορμή τη στήριξη των δύο βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο αίτημα του καταδικασθέντα για συμμετοχή σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού να εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον για λόγους υγείας.

Η πόλωση ανέβηκε στα ύψη και οι αντεγκλήσεις δίνουν και παίρνουν, με ενδεικτικότερο παράδειγμα τη χθεσινό θερμό επεισόδιο στη Βουλή και τους διαλόγους μεταξύ της Ζωής Κωνστανοπούλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλου, οι οποίοι μάλιστα προκάλεσαν και την παρέμβαση του προεδρεύοντος της Επιτροπής Μιχάλη Ταμήλου.

Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε μία αποστροφή του λόγου της χθες και απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Τριαντάφυλλου, επεσήμανε πως «τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό ελληνικό λαό την ασκεί η δική σας κυβέρνηση».

Η σφοδρή αντιπαράθεση συνεχίστηκε και σήμερα με αμείωτη ένταση με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη,  η οποία με μία σκληρή ανακοίνωση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για προκλητική «συμπεριφορά απέναντι σε τρομοκράτες» και να συμπληρώνει ότι «ξεπερνά πλέον κάθε όριο και καταντά αποκρουστική».

«Οι βουλευτές του δεν περιορίστηκαν στην "ανθρωπιστική", όπως την αποκάλεσαν, παρέμβασή τους στη Δικαιοσύνη, υπέρ του αιτήματος Ξηρού για κατ' οίκον νοσηλεία, αλλά από χθες επιδίδονται σε όργιο αποτροπιαστικών δηλώσεων εντός και εκτός κοινοβουλίου, απαξιώνοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού, προκαλώντας το φρόνημα των δημοκρατικών πολιτών και παρέχοντας κοινοβουλευτική και πολιτική νομιμοποίηση στη βία» σημείωσε παράλληλα.

Η Βουλή εξάλλου έγινε πεδίο αντιπαράθεσης για το ίδιο θέμα και νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου να σημειώνει πως «έχει πολιτική σημειολογία όταν βουλευτές καταθέτουν για κάποιον που έχει καταδικαστεί για πράξεις τρομοκρατίας».

Ταυτόχρονα συμπλήρωσε ότι «από την εμπειρία μου, θα σας πω και το άλλο: Πολλά στελέχη σας, κατέθεταν και ως μάρτυρες σε τέτοιες δίκες. Η ποινική αξίωση της πολιτείας ικανοποιείται όχι μόνο με την ποινή αλλά και με το πώς λειτουργεί το σωφρονιστικό και είπα ότι δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα και γι΄ αυτό προσπαθούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση».

«Αν υπάρχει πολιτική σημειολογία, αυτή είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ζωής και της υγείας οποιουδήποτε ανθρώπου, ανεξαρτήτως καταδίκης. Αυτό περίμενα από εσάς να πείτε» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.