Για «παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα» με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «αυταπατάται ίσως, αλλά δεν παραπλανά κανέναν», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, απαντώντας σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η εισαγγελία έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει, δηλαδή να στείλει «πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο».

Ακόμα, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία δεν το έκανε. «Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρη η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι με τα παιδαριώδη δικονομικά τεχνάσματα της κας Κωνσταντοπούλου «έκρινε» κάτι η Δικαιοσύνη, αυταπατάται ίσως αλλά δεν παραπλανά κανένα. Η εισαγγελία έκανε - στο επίπεδο του Αρείου Πάγου - το μόνο που μπορούσε να κάνει. Έστειλε πίσω στη Βουλή τα πολιτικά επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής στις 18.12.2013 μαζί με τις αποστομωτικές απαντήσεις που είχε λάβει. Τίποτα άλλο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κινήσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία είχε στη διάθεση του παραπάνω από έξι μήνες: από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. Δεν έκανε όμως τίποτα.

Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φόβιζε το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρο του μια ακόμη συζήτηση για άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες; Δεν έχει συνετιστεί επιτέλους, ώστε να εγκαταλείψει τη γραμμή αυτή;

Όσο για την λήξη των εργασιών της κοινοβουλευτικής συνόδου, μπορεί να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ την τελική του θέση; Ήθελε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και εξακολουθεί να θέλει τη διάλυση της Βουλής που θα σήμαινε και άμεση λήξη της συνόδου ή όχι;»