Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Άστραψε και βρόντηξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν πληροφορήθηκε για τον φάκελο δικογραφίας που διαβίβασε η εισαγγελία στη Βουλή για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού. 

«Αυτό που κάνουν είναι αντισυνταγματικό, η ιστορία νομικά είναι αστεία» είπε στους συνεργάτες του επισημαίνοντας ότι δεν έγινε καμία προανάκριση κάτι που φαίνεται και από το διαβιβαστικό της δικογραφίας. 

Γι' αυτό πιθανότατα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με σημερινή του δήλωση αναμένεται να ζητήσει πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελία- εξαιρώντας την εισαγγελία του Αρείου Πάγου- τονίζοντας ότι καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή αξιολόγηση. 

Παράλληλα όμως, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε στους συνεργάτες του ότι από την όλη ιστορία βγαίνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές ξαναγυρίζει στην τακτική της σκανδαλολογίας σκαλίζοντας τελειωμένες υποθέσεις. 

«Ξαναγυρίζουν στο ίδιο τροπάριο» είπε με οργή διαπιστώνοντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τα εσωτερικά της προβλήματα αναζητεί τρόπους για να αναζητήσει «δήθεν σκάνδαλα». 

Το δεύτερο πολιτικό μήνυμα που εισέπραξε πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να ανταποκριθεί στις προτάσεις του για εθνική ενότητα και δημοκρατική συναίνεση. Πολλώ μάλλον να δεχτεί την πρόταση που αναμένεται να απευθύνει προς τον Αλέξη Τσίπρα, όπως επίσης και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, να αναζητηθεί συναινετικό πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.