«Η συνέχεια και η εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα να βγει από την κρίση», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο, με τον επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.
«Η κυβέρνηση μένει απόλυτα πιστή στην πορεία των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Χαν σημείωσε: «Πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters» και πρόσθεσε: «Μπορούμε να μετρήσουμε τον βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Στη δήλωσή του ο επίτροπος σχολίασε: «Όλοι μαζί, από κοινού, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».

Ο υπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκαν, σε αυτή την πρώτη συνάντηση με τον επίτροπο, η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται καθώς και της νέας προγραμματικής περιόδου και στόχος είναι να υπάρχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αποτελέσματα ιδιαίτερα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

«Τα εργαλεία του ΕΣΠΑ πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο» είπε ο κ. Δένδιας.