current views are: 19

19 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση09:36

Πού και πώς δρουν στην Ελλάδα «τα παιδιά του Εωσφόρου»

Λίγα είναι μέχρι σήμερα γνωστά για τη δράση των Σατανιστών στη χώρα μας. Οι ελάχιστες πληροφορίες προκαλούν την αισιοδοξία ότι δεν έχει ακόμα διαδοθεί στην Ελλάδα. 

Δημοσίευση 09:36’
αρθρο-newpost

Λίγα είναι μέχρι σήμερα γνωστά για τη δράση των Σατανιστών στη χώρα μας. Οι ελάχιστες πληροφορίες προκαλούν την αισιοδοξία ότι δεν έχει ακόμα διαδοθεί στην Ελλάδα. 

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Λίγα είναι μέχρι σήμερα γνωστά για τη δράση των Σατανιστών στη χώρα μας. Οι ελάχιστες πληροφορίες προκαλούν την αισιοδοξία ότι δεν έχει ακόμα διαδοθεί στην Ελλάδα. 

Από την άλλη, εκείνοι που με ψυχραιμία προσπαθούν να ερευνήσουν το φαινόμενο αλλά και όσοι το έχουν συναντήσει- συμπτωματικά ή όχι – πιστεύουν πως μάλλον πρέπει να μας προβληματίζει η έλλειψη πληροφοριών: θεωρούν ότι οφείλεται περισσότερο στο «νόμο της σιωπής» που επικρατεί μεταξύ των «μυημένων». 

Το μόνο που μπορεί να θεωρείται -σχεδόν – σίγουρο, είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάρθρωση, δεν υπάρχει, δηλαδή, μια πυραμίδα, με αρχηγούς, υπαρχηγούς και απλούς «στρατιώτες». Αντιθέτως, όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι σατανιστικές ομάδες που δρουν στη χώρα είναι αποκομμένες η μία από την άλλη, χωρίς καμία σύνδεση μεταξύ τους. 

Θυσίες ζώων και φωτιές στην παραλία 

Το αστυνομικό δελτίο της χώρας είναι σχετικά φτωχό και δεν επιβεβαιώνει όσους ανησυχούν πολύ. 

«Οι ομάδες που δρουν στη χώρα περιορίζονται σε ανατριχιαστικές αλλά ακίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή τελετές, με φωτιές σε παραλιακά σημεία, θυσίες ζώων και αναμμένα κεριά», λέει στο newpost ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. «Όχι επειδή δεν θέλουν να προχωρήσουν σε ανώτερα επίπεδα, αλλά επειδή στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς των μελών αναγνωρίζουν την περίεργη συμπεριφορά των παιδιών τους και προλαβαίνουν τις καταστάσεις», διευκρινίζει, δίνοντας κάποια μεμονωμένα αλλά χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

Πριν από μερικά χρόνια ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει ένας νεαρός,από ένα ιδιαίτερα μικρό χωριό της επαρχίας. Ήταν από παιδί πολύ κλειστός χαρακτήρας, όμως η αλλαγή στην συμπεριφορά και την προσωπικότητά του από τη στιγμή που μετακόμισε στην πρωτεύουσα ήταν ραγδαία. Ο φοιτητής επισκεπτόταν τους γονείς του στις γιορτές, όπως όλοι όσοι σπουδάζουν, και εκείνοι έβλεπαν συνεχώς το παιδί να κλείνεται όλο και περισσότερο στον εαυτό του. Μετά από αίτημά τους άρχισε η παρακολούθηση του νεαρού, καθώς οι γονείς πίστεψαν «ότι έχει μπλέξει».

Όπως διηγείται ο Γιώργος Τσούκαλης:

«Έπειτα από παρακολούθηση πολλών εβδομάδων τίποτα δεν έδειχνε ότι υπήρχε λόγος ανησυχίας. Μέχρι που ένα πρωί, ο φοιτητής πήγε στη λαϊκή αγορά και αγόρασε ένα ζωντανό κοτόπουλο. Κατάλαβα αμέσως τί συνέβαινε. Με άδεια του εισαγγελέα μπήκαμε, μαζί με τους γονείς, στο διαμέρισμα που έμενε με έναν συμφοιτητή του και αυτό που αντικρύσαμε δεν είχε προηγούμενο: οι τοίχοι είχαν παντού αίμα, από ζώα που είχαν “θυσιάσει”, ένα δωμάτιο παρέμενε άδειο και στο πάτωμα υπήρχε μια πεντάλφα και κεριά, παντού υπήρχαν σατανιστικά σύμβολα». 

Μια άλλη παρέα νεαρών, «σύχναζε» τις νύχτες στο Σούνιο, όπου «θυσίαζαν» αδέσποτα σκυλιά, ή στα βράχια της Φρεατύδας, τόπο συνάντησης πολλών τέτοιων ομάδων που κατά καιρούς θέλουν να κάνουν τέτοιου είδους τελετές και να «μυήσουν» νέα μέλη. 

Όσο για το πώς προσεγγίζουν ο ένας τον άλλο, μία είναι η απάντηση: από το διαδίκτυο, το οποίο είναι «γεμάτο» με forum οπαδών του Σατανά, οι οποίοι χρησιμοποιούν μεταξύ τους έναν μυστικό κώδικα επικοινωνίας τον οποίο ακόμα οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να «σπάσουν».


σχετικα αρθρα